Annunen auttoi maalinteossa ja myös Hintz vauhdissa

07.12.2021 07:14

Justus Annunen sai tililleen ensimmäisen NHL-startin. Torjui voiton ja syötti maalin. @AOP

Philadelphia Flyers jäi maanantaina kotihallissaan vyöryn alle. Vaikka seura antoi maanantaina potkut päävalmentaja Alain Vigneaultille, joukkueen tappioputki ei katkennut, vaan Colorado Avalanche haki pisteet Philadelphiasta osumin 7-5 (4-3,1-0, 2-2). Flyersin Rasmus Ristolainen oli syöttämässä Claude Girouxn tekemää ottelun avausmaalia. Flyersia valmentaa toistaiseksi Mike Yeo.

Mutta ilta oli Coloradon. Joukkueen 21-vuotias suomalaisvahti Justus Annunen torjui uransa ensimmäisen voiton. Hän pysäytti 27 kiekkoa ja vieläpä syötti maalin. Annuselle merkittiin syötöpiste yhdessä Mikko Rantasen kanssa Cale Makarin 4-1-ylivoimaosumaan ensimmäisessä erässä. Mikko Rantanen keräsi vielä toisen pisteen syöttämällä Nazem Kadrin 6-4-ylivoimaosuman kolmannen erän alussa. Annunen kutsuttiin ylös AHL:n Colorado Eagelsista viime viikolla, kun joukkueen ykköstorjuja Darcy Kuemper loukkaantui. Pestin pituus ei ole tiedossa, sillä Kuemperin kuntoa seurataan päivittäin.

Dallas Stars otti seitsemännen peräkkäisen voittonsa lyömällä Arizona Coyotesin kotonaan maalein 4-1(1-0,0-1,3-0). Suomalaishyökkääjä Roope Hintz oli jälleen vauhdissa. Hintz teki ottelun avausmaalin ajassa 13.48. Osuma on hyökkääjän 11. tällä kaudella ja tehotilasto näyttää 11+6. Dallasin tehomies oli kuitenkin Jamie Benn kahdella kolmannen erän maalillaan.

Vancouverin Juho Lammikko onnistui maalinteossa ottelussa LA Kingsiä vastaan. Canucks voitti ottelun 4-0 (0-0,2-0,2-0).  Lammikko osui ottelun kolmannessa erässä ja siirsi numerot taululla 3-0:een.  Myös Vancouver vaihtoi maanantaina valmentajaa. Ohjat joukkueessa otti Bruce Bordeau.