TILANNEHUONE

Annuselle nollapeli – taas Chicagoa vastaan

05.03.2024 07:18

NHL

Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen syöttivät molemmat yhden ja Colorado Avalanche kukisti Chicago Blackhawksin 5–0 (2–0,2–0,2–0) kotonaan. Illan nollan varmsti kuudetta otteluaan joukkueen maalilla torjunut Justus Annunen.

Nathan MacKinnon oli jälleen ottelun supertähti. Hän viimeisteli kaksi maalia ja kaksi syöttöä ja venytti niillä kotipistetehonsa 30 otteluun. Pelaajan tehotilasto on lukemissa 39+66. Rantanen oli tällä kertaa syöttämässä Cale Makarin 3–0-maalia ottelun toisessa erässä. Jonathan Drouin ja Lehkonen avittivat yhdessä MacKinnonin toista maalia ottelun lopulla. Se oli ottelun viides osuma.

Torjunnoissaan täydellisesti onnistuneelle maalivahti Justus Annuselle nolla oli kauden toinen. Ensimmäinen nollapeli tuli vasta viime perjantaina ja myös silloin 5–0-voitolla Chicagosta. Silloin ottelu pelattiin vieraissa. Maanantain voitto tuli 37 torjunnalla.

”Jengi pelasi hyvin edessäni, joten tämä oli aika helppo peli minulle. Joka pelissä itseluottamus kasvaa”, Annunen totesi hallihaastattelussa.

Kyseessä oli Chicagon ja Coloradon neljäs ja viimeinen kohtaaminen tällä kaudella. Colorado vei sarjan 3–1. Colorado pitelee NHL:n läntisen konferenssin neljättä sijaa, Chicago on sen jumbona. Viidestä viimeisestä Colorado on voittanut kolme.