TILANNEHUONE

Oliver Antman laukoi Suomen lähemmäksi EM-unelmaa

07.09.2023 18:53

Oliver Antman laukoi Suomen lähemmäksi EM-unelmaa

Rasmus Schüller pelasi normiottelun Huuhkajien keskikentällä. @ AOP

Jalkapallo

Suomi haki elintärkeän vierasvoiton Kazakstanista jalkapallon EM-kisojen H-lohkon karsintaottelussa torstaina. Huuhkajien voittonumerot Astanassa olivat 1-0 (0-0).

Suomen voittomaali syntyi 78 minuutin pelin jälkeen, kun vaihdosta hetkeä aiemmin kentälle tulleet Glen Kamara ja Benjamin Källman loivat tekopaikan Oliver Antmanille boksin sisälle. Antman laukoi viidennen maajoukkuemaalinsa sijoittamalla pallon varmasti takanurkkaan.

Suomi sai jo avausjaksolla pallon Kakzakstanin maaliin, kun Antman pujotteli päätyrajalla Kakzakstanin puolustajien ohi ja syötti maalin edessä olleelle Joel Pohjanpalolle, joka laukoi pallon maaliin. Maali kuitenkin hylättiin kyseenalaisesti VAR-tarkastuksen jälkeen, koska pallon katsottiin ylittäneen päätyrajan.

Suomi kärsi selvästi pelaamisesta tekonurmialustalla, mutta hallitsi silti ottelutapahtumia. Suomi voitti pallonhallinnan 58-42 ja laukaukset 8-5. Kazakstan ei saanut luotua ottelussa yhtään huippupaikkaa.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva oli ottelun jälkeen huojentunut.

”Sanoin, että tämä vaatii meiltä taistelua, henkistä kanttia ja kärsivällisyyttä – ja se tuotti tänään tuloksen. Tiedettiin, että tulee tiukka fighti. Peli oli kuitenkin meillä aika hyvin kontrollissa, jos ajatellaan heidän huippupaikkoja. Ei meilläkään niitä liiemmälti ollut. Tosin en tiedä, miten paljon pallo oli ensimmäisessä maalissa yli tai ei ollut.”

”Moni jengi tulee olemaan Astanassa tiukoilla ja hyvä, että saimme tehtyä sen tarvittavan maalin, jolla kairattiin kolme pistettä”, Kanerva tiivisti Ylen haastattelussa.

Suomi johtaa H-lohkoa 12 pisteellä. Kazakstan on jäänyt kolme pistettä ja ottelun vähemmän pelanneet Tanska ja Slovenia viisi pistettä. Tanska kohtaa torstai-iltana San Marinon kotikentällään ja sunnuntaina Suomen Helsingissä. Slovenia kohtaa puolestaan torstaina kotikentällään Pohjois-Irlannin.

Lohkon kaksi parasta maata selviytyvät EM-lopputurnaukseen, joka pelataan ensi kesänä Saksassa.