Argentiina ja Etelä-Afrikka tasatulokseen

28.07.2023 06:43

Argentiina ponnisti toisella puoliajalla tasoihin ottelussa Etelä-Afrikkaa vastaan.©AOP

Jalkapallo

Etelä-Afrikan unelma ensimmäisestä MM-kisojen otteluvoitosta jäi haaveeksi perjantain matsissa Argentiinaa vastaan. Joukkueet pelasivat 2–2 (0-1) tasatuloksen.

Etelä-Afrikka meni johtoon puolen tunnin pelin jälkeen Linda Motlhalon maalilla. Toisella puoliajalla Thembi Kgatlana vei 66. minuutilla joukkueensa jo 2–0-johtoon.

Argentiinalle tappio olisi tiennyt putoamista kisoista, joten taisteltavaa riitti. Lopulta Argentiina löysi maalipaikkansa.

Argentiina iski ensin Sophia Braunin maalilla 74. minuutilla ja pian vaihdosta puoliajalla sisään tullut Romina Nunez teki tasoitusmaalin. Voitto-osuma jäi kuitenkin unelmaksi.

Etelä-Afrikalle ensimmäinen MM-piste ei tullut ilmaiseksi. Joukkueen kapteeni Refiloe Jane loukkaantui ottelussa ja hänet kannettiin kentältä pois paareilla. Hänen pelaamisensa seuraavassa ottelussa on epävarmaa. Etelä-Afrikka kohtaa seuraavaksi Italian. Argentiinalla on vastassa Ruotsi.