Arizona yllätti Coloradossa, Rantanen silti tehokas

02.02.2022 08:38

Mikko Rantanen ohitti loistavan Scott Wedgewoodin toisessa erässä.@AOP

Yön NHL-kierroksella nähtiin yllätyksiä. Floridan kotitaika ei veny vieraspeleihin. Arizona Coyotes katkaisi puolestaan Coloradon vyöryn. Dallasillakin oli hieman heikompi ilta.

KOTITAIKA. Aleksander Barkov syötti ensin Anthony Duclairin ja sitten Sam Reinhartin ylivoimaosuman ottelussa NY Rangersia vastaan Madisonilla, mutta Rangers katkaisi silti pantterien neljän ottelun voittoputken 5-2-voitollaan. Ottelun suurin tähti oli Rangersin Kris Kreider, joka viimeisteli 2+2-tehot ja otti osumillaan haltuunsa liigan maalipörssin ykköspaikan. Floridan yrittämisestä homma ei hitsannut. Rangersin Igor Shesterkin taiteili ottelussa 34 torjuntaa. Rangers on nyt voittanut kaksi viimeistä otteluaan.

HÄH! Jo kerran varsinaisella peliajalla maalin tehnyt Arizonan Alex Galchenjuk ratkaisi voittomaalikisassa voiton Coyotesille ottelussa Colorado Avalanchea vastaan. Coyotes voitti lukemin 3-2. Tulos katkaisi Coloradon aivan käsittämättömän 18 kotiotteluvoittoputken. Nazem Kadri ja Mikko Rantanen tekivät ottelussa maalin mieheen. Rantanen pelasi hyökkääjistä eniten, melkein 23 minuuttia ja hänet valittiin ottelun kolmostähdeksi. Avalanchen Darcy Kuemper teki ottelussa 22 torjuntaa. Toisessa päässä Scott Wedgewood oli kiireisempi. Hän torjui 38 kiekkoa ja oli Coyotesin voiton takuumies. Hänet valittiin ykkösähdeksi.

ONNENKANTAMOINEN. Dallasin Miro Heiskanen ja Esa Lindell saivat syöttöpisteet Jason Robertsonin 2-1-maaliin ja ensimmäisessä erässä Dallas johti pian jo 3-1, mutta niin vain Calgary vei pisteet Dallasista 4-3. Ottelun ratkaisi Flamesin Oliver Kylington, joka pääsi mukaan hyökkäykseen suoraan rangaistusaitiosta ja teki saman tien ottelun voittomaalin kolmannen erän lopulla. Dallas on hävinnyt seitsemästä viimeisestä ottelustaan kaksi.