Armia, Haula, Granlund, Teräväinen – kaikki osuivat

07.01.2024 07:47

Montreal Canadiens voitti NY Rangersin kotonaan voittomaalikilpailussa ja lopulta maalein 4–3 (1–0,2–2,0–1,1–0). Joel Armia onnistui jälleen maalinteossa. Kauden kuudes osuma tuli toisen erän alussa ja vei Habsin 3–0-johtoasemaan. Rangers tasoitti loppuottelun aikana tekemillään kolmella maalilla. Cole Caufieldin rankkari ratkaisi pelin. Jesse Ylönen oli myös laukomassa, mutta kuti osui oikeaan tolppaan.

Kaksi Hughesin veljestä, Devilsin Luke ja Canucksin Quinn, olivat taas vastakkain, kun Vancouver Canucks vieraili New Jerseyssä. Kolmas veli Jack, ei ollut Devilsin kokoonpanossa loukkaantumisen vuoksi. Häntä kyllä kaivattiin. Erik Haula tehoili kyllä kotiottelussa pisteet 1+1 ja ylsi urallaan 300 tehopinnaan, mutta vieras vei pisteet mennessään 6–4-voitollaan. Haulan maali tuli aivan toisen erän lopulla ja kavensi tilanteen 2–3:een. Kolmannen erän puolivälin jälkeen Haula auttoi vielä Nico Hischieriä 4–5-kavennuksessa. Quinn Hughes syötti kolme maalia ja Luke Hughes yhden. New Jerseyn kahden voiton putki katkesi tappioon.

San Jose Sharksin suomalaistähti Mikael Granlund teki kauden viidennen maalinsa ottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan. Se ei riittänyt, sillä Leafs lähti Shark Tankista 4–1-voitolla. Granlundin osuma tuli kolmannen erän puolivälin vaiheilla ja se kavensi ottelun 1–3:een. Häviö venytti Sharksin tappioputken 11 otteluun.

Kevin Lankinen torjui Predators-maalilla 26 kertaa uransa sadannessa NHL-matsissa ja joukkue voitti maalein 4–5 edellisessä pelissä loukkaantunutta tähtipuolustajaansa Miro Heiskasta kaivanneen Dallas Starsin. Yksikään Dallasin suomalainen ei yltänyt tehoille.

Teuvo Teräväinen teki avauserässä Carolina Hurricanesin 1–1-tasoitusmaalin ottelussa St. Louis Bluesia vastaan. Ottelu venyi kuitenkin niissä lukemissa voittomaaleille. Sebastian Aho osui rystyllään, mutta Jake Neighbours ja Brayden Schenn hoitivat voiton St. Louis Bluesille. Antti Raanta oli maalilla ottelussa ja torjui 21 kiekkoa. Tappio katkaisi Canesin viiden matsin voittoputken.