Armia iski avausmaalin – Ikonivahti pian maalille?

12.04.2022 07:41

Joel Armia onnistui Winnipegiä vastaan.@AOP

NHL:ssä pelattiin maanantaina vain yksi ottelu. Siinä Winnipeg Jets voitti Montreal Canadiensin osumin 4-2. Ottelun ensimmäinen erä oli maaliton, mutta kun toista erää oli pelattu 29 sekuntia Joel Armia iski kiekon entisen joukkueensa maaliin reboundista. Osuma on suomalaisen kauden kuudes ja onnistui David Savardin ja Christian Dvorakin syötöstä. Montrealin toisen maalin teki Josh Anderson Jeff Petryn ja Nick Suzukin esitöistä. Osuma oli Andersonin NHL-uran 100:s.

Winnipegin Jevgeny Svechnikov teki ottelun 3-2-voittomaalin kolmannen erän puolivälissä ja Adam Lowry veti kiekon vielä lopuksi tyhjiin varmistaen loppunumerot.

Canadiens toivoi saavansa ottelussa maalilleen yli 700 NHL-matsia pelanneen Carey Pricen, 34, mutta tolppien välissä työskenteli kuitenkin Samuel Montembeault. Jake Allen loukkaantui lauantaina, joten AHL-vahti Cayden Primeau oli kakkosena. Price on ollut loukkaantuneena ja työstänyt aineiden käyttöään. Seura on tukenut häntä siinä. Pricen toivotaan kuitenkin pelaavan vielä tällä kaudella. Kohta mahdollisuudet käyvät vähiin, sillä Montrealilla on kautta jäljellä yhdeksän ottelua.

”Carey on pelannut NHL:ssä pitkään ja hänellä on kokemusta. Luotan häneen. Kun hän sanoo olevansa valmis, hän pelaa”, valmentaja Martin St. Louis lupasi Montreal Gazettelle.

Tappio ottelussa oli Montrealille toinen peräkkäinen. Winnipeg jahtaa vielä hyvin vähäisillä mahdollisuuksilla pudotuspelipaikkaa, mutta Montreal pelaa lähinnä parhaasta varausvuorosta NHL-draftissä.