TILANNEHUONE

Armia iski upean maalin – Rantanen syötti taas yhden

16.01.2024 06:51

NHL

Joel Armia teki ratkaisumaalin ja Montreal Canadiens voitti yllättäen Colorado Avalanchen kotonaan maalein 4–3 (1–1,1–1,2–1). Armia iski maalinsa, kun kolmatta erää oli pelattu reilu vartti. Maali oli todellinen työvoitto ja se on Armian kauden seitsemäs osuma.

Montrealille osuivat myös ex-TPS-tähti Juraj Slafkovsky ylivoimalla, kauden ensimmäisen maalinsa tehnyt Rafael Harvey-Pinard ja Cole Caufield ylivoimalla. Jesse Ylönen loukkaantui toisessa erässä, eikä palannut jäälle enää myöhemmin.

Coloradon Mikko Rantasen pisteputki jatkui kahdeksaan otteluun. Hyökkääjä syötti Devon Toewsin 3–3-tasoituksen. Syöttöpinna on Rantasen 34:s. Coloradon muista maaleista vastasivat Ross Colton ylivoimalla 1–0 ja Cale Makar 2–1-maalilla.

Colorado pelaa toistaiseksi ilman tähtihyökkääjäänsä Valeri Nitshuskinia, joka osallistuu NHL:n pelaajien tukiohjelmaan ja on poissa toistaiseksi joukkueen kokoonpanosta. Nitshuskin on toinen Avalanche-pelaaja tällä kaudella, joka hakee apua. Puolustaja Samuel Girard haki apua marraskuussa.

Tällainen syöttö tällä kertaa….