Armiakin iski kolme maalia – Sarokselle nollapeli

07.04.2023 08:45

Joel Armia pelasi huikean illan torstaina.©AOP

Montreal Canadiensin Joel Armia teki hattutempun ottelussa Washington Capitalsia vastaan torstaina. Montreal voitti ottelun maalein 6–2 ja Armia osui toisessa erässä ensin alivoimalla 2–1 ja sitten erän puolivälissä 4–1. Pelaajan kolmas maali tuli tyhjiin ja siirsi ottelun lukemat 5-2:een. Temppu on Armian NHL-uran toinen. Voitto katkaisi Montrealin neljän ottelun tappioputken.

Armian hieno maalikimara näkyy tästä.

Colorado Avalanche voitti San Jose Sharksin 6–2 vieraissa ja Mikko Rantanen iski ottelussa kauden 50:nnen maalinsa. Rantanen kruunasi huikean teholukemansa tekemällä ottelussa hattutempun ja syöttämällä yhden. Rantasen tehot ovat nyt 52+46.

Rantasen maalikimara puolestaan tästä.

Buffalo Sabresin puolustaja Henri Jokiharju teki yhden maalin ja syötti yhden, kun Buffalo voitti jatkoajalla Detroit Red Wingsin vierasottelussa torstaina. Buffalo vei ottelun lukemin 7–6(3-2,1-2,2-2,1-0). Jokiharju onnistui 2–2-tasoituksessa ja osuma oli Jokiharjun kauden toinen. Syöttöjä hän on tehnyt kaudella kymmenen. Detroitin Ville Husso teki ottelussa 30 torjuntaa.

Myös New Jersey Devilsin Erik Haula teki yhden maalin ja syötti yhden, kun Devils voitti Columbus Blue Jacketsin peräti 8–1. Haulan osuma tuli kolmannen erän alussa ja vei Devilsin 5–1-johtoon. Viime viikon lauantaina AHL:stä ylös kutsuttu Columbuksen Joona Luoto teki ensimmäisen NHL-maalinsa ottelussa kunnon sähellysksessä. Se oli Columbuksen ainoa osuma ja kavensi pelin toisessa erässä 1–3:een.

St.Louis Bluesin Kasperi Kapanen iski kauden 15:nnen maalinsa ottelussa NY Rangersia vastaan ja ratkaisi sillä ottelun jatkoajalla. Blues otti kotonaan jatkoaikavoiton maalein 3–2. Kapanen valittiin myös ottelun tähdistöön. Osuma katkaisi lisäksi Kapasen kolmen maalittoman ottelun putken. Hän on tehnyt Bluesissa nyt tehot 8+5 pelaamissaan 19 ottelussa.

Dallas Stars voitti Philadelphia Flyersin kotonaan maalein 4–1. Miro Heiskanen nappasi syöttöpisteen Joe Pavelskin 2–0-osumasta. Flyersin Rasmus Ristolaiselle merkittiin syöttöpiste joukkueen ainoasta, Kevin Haysin tekemästä, 1–4-kavennusmaalista.

Seattle Kraken varmisti pudotuspelipaikkansa voittamalla Arizona Coyotesin 4–2. Eeli Tolvanen ei yltänyt ottelussa tehoille, mutta Arizonan Matias Maccelli onnistui jälleen syöttämällä. Hän auttoi Barrett Haytonia 1–3-kavennuksessa toisessa erässä. Syöttöpinna on Maccellin 36:s.

Nashville Predatorsin Juuse Saros nollasi Carolina Hurricanesin täysin. Preds voitti ottelun kotonaan maalein 3–0(2-0,0-0,1-0). Saros teki ottelussa 33 torjuntaa ja puhalsi vielä eloa joukkueensa pudotuspeliunelmaan. Nollapeli oli Saroksen kauden toinen.

Saros pysäytti myös Canesin Sebastian Ahon yrityksen mallikkaasti, kuten alla nähdään.