TILANNEHUONE

Arsenal avaa kotona – ei välttämättä helppo peli

12.08.2023 08:40

Arsenal avaa kotona – ei välttämättä helppo peliValioliiga

Arsenalin manageri Mikel Arteta odottaa joukkueensa ensimmäistä Valioliigan koitosta, jossa vastaan asettuu lauantai-iltapäivänä Nottingham Forest lontoolaisten kotikentällä Emiratesilla. Arsenal on voittanut 12 edellistä otteluaan Forestia vastaan kotikentällään, mutta viime toukokuussa Forest vei City Groundilla tärkeät pisteet Arsenalilta voitettuaan 1–0.

”Forest voitti meidät viime kaudella fiksulla tavalla ja sinä päivänä he ansaitsivat pisteensä. Steven (Cooper) joukkueet ovat aina erittäin hyvin organisoituja”, Arteta hymähti kauden avausottelun lehdistötilaisuudessa.

”Olen aivan innoissani kauden alusta. Tämä on taas uusi haaste ja uusi mahdollisuus”, manageri jatkoi.

”Olemme valmiita ja innoissamme siitä, että pelaamme ensimmäisenä kotona. Siitä onkin jo tovi.”

Viime kaudella Arsenal hävisi mestaruuden neljällä pinnalla kovan kevätkauden pelanneelle Manchester Citylle. Arteta ei halua ajatella mestaruutta heti ensimmäisessä matsissa.

”Tämä on jalkapalloa. Täytyy tarjota parastaan pelipäivänä.”

”Jos ajattelemme mestaruutta jo heti ensimmäisestä pelistä asti, poltamme energiaamme. On keskityttävä omaan tehtäväämme, jotta ansaitsemme voittaa. On edettävä ottelu ottelulta.”

Forest osti kesällä Arsenalista maalivahti Matt Turnerin ja joukkue on vahvistunut myös Manchester Unitedista siirtyneellä laituri Anthony Elangalla. Gunners hankki puolestaan hyökkäykseensä Kai Havertzin ja puolustukseen Jurrien Timberin.

”Tänä vuonna kilpailu tulee olemaan vielä kovempaa kuin viime vuonna. Monet joukkueet ovat tehneet muutoksia ja heiltä voi odottaa jotain erilaista. Siksi meidän on oltava tänä vuonna paljon parempia kuin viime vuonna – ja siihen varaudumme.”