Arsenal hävisi West Hamille – Liverpool liigan kärjessä

29.12.2023 06:54

Valioliiga

Arsenal hävisi myöhään torstai-iltana kotonaan Emiratesilla kirvelevästi 0–2 (0–1) West Hamille. Tappion myötä Arsenal putosi Valioliigan kakkoseksi. Sillä oli voitolla mahdollisuus nousta takaisin kärkeen. Nyt Liverpool piti kärkipaikkansa, jonka se otti Tapaninpäivänä voittamalla Burnleyn vieraissa 2–0.

West Hamin maalit viimeisteli Tomas Soucek jo ottelun 13. minuutilla ja Konstantinos Mavropanos 55. minuutilla. West Hamille tuomittiin ottelun lisäajalla myös rankkari Declan Ricen virheestä, mutta David Raya torjui Said Benrahman vedon.

Pallonhallinta oli ottelussa pääasiassa Arsenalilla, mutta se ei onnistunut kääntämään sitä maaleiksi. Arsenal laukoi 30 kertaa.

”Meillä oli kyllä tarpeeksi paikkoja, mutta emme onnistuneet niistä. Lisäksi maalit jotka päästimme, tulivat aivan liian helpolla. Yksityiskohdat, pienet asiat ja viimeistely puuttui. Nyt on varmistettava, että olemme jatkossa terävämpiä”, kapteeni Martin Ødegaard kommentoi seurahaastattelussa.

Arsenal on nyt kaksi pistettä Liverpoolia perässä. West Ham nousi voitollaan liigassa kuudenneksi. Se on voittanut kolme viimeistä otteluaan.