TILANNEHUONE

Arsenal-luotsi odottaa kovaa paikallispeliä

23.04.2024 13:15

Valioliiga

Valioliigaa johtava Arsenal kohtaa tiistai-iltana kotikentällään paikallisvastustaja Chelsean. Pisteet olisivat tervetulleita, sillä Arsenal on toisena liigassa olevan Liverpoolin  kanssa samassa pistemäärässä kiinni.

Arsenalilla on meneillään kiivas ottelurupeama. Jo ensi lauantaina vastaan asettuu toinen paikallinen – Tottenham. Tulospuolella viidestä viimeisestä Arsenalilla on kolme voittoa. Se voitti vieraissa viime lauantaina Wolverhamptonin 2–0.

”Se voitto merkitsi meille todella paljon. Olemme nyt erinomaisessa tilanteessa”, Arteta totesi lehdistötilaisuudessa.

Väsymys on kaikille Valioliigan kärkijoukkueille iso haaste. Pelejä on ollut paljon. Arteta muistuttaa, että voittaminen antaa pelaajille kuitenkin myös lisäenergiaa.

”Wolves-voiton jälkeen kaikki ovat valmiita kohtaamaan tämän Lontoon paikallisvastustajan. Voittaminen on aina iso buusteri pelaajille.”

”Kaikkeen pitää suhtautua positiivisesti ja ajatella, että kykenemme kyllä parhaaseen mahdolliseen suoritukseen.”

Chelsean kauden megatähti Cole Palmer on ollut sairaana ja talentin pelaaminen tiistain koitoksessa on toistaiseksi epävarmaa. Palmer on tehnyt Valioliigassa 20 maalia ja syöttänyt yhdeksän.

”Ei meillä ole mitään kontrollia heidän pelaajiensa suhteen. Voimme kontrolloida vain omiamme, mutta kenet hyvänsä he laittavat kentälle, heillä on laatua. Uskon heidän pärjäävän odotettua paremmin ja aivan varmasti tämä ottelu on haasteellinen.”

Valioliiga: Arsenal – Chelsea tiistaina kello 22.