Arsenal voitti Manchester Cityn rankkareilla

06.08.2023 20:28

Manuel Akanji oli epäonnen soturi Arsenalin tasoitusmaalissa. @ AOP

Valioliiga

Arsenal vei nimiinsä englantilaisen jalkapallokauden perinteisen avausottelun, Community Shieldin, kaatamalla Manchester Cityn sunnuntaina Wembleyllä rangaistuspotkukisassa 4-1. Varsinainen peliaika päättyi 1-1 (0-0) -tasapeliin.

Manchester City näytti vievän ottelun nimiinsä vaihtomies Cole Palmerin 77. minuutilla laukomalla upealla kierteisellä vedolla, mutta Arsenal nousi tasoihin, kun lisäaikaa oli pelattu kymmenen minuuttia. Leandro Trossard laukoi 16 metrin rajan tuntumasta pallon kohti Cityn maalia ja pallo muutti suuntaan Manuel Akanjin jalasta ja meni ohi maalivahti Stefan Ortegan.

Seurasi rangaistuspotkukisassa, jossa kaikki neljä Arsenalin laukojaa onnistuivat vedoissaan. Cityn laukojista Kevin De Bruyne kiskaisi oman vetonsa ylähirteen ja Aaron Ramsdale torjui Rodrin heikon sijoituksen.

Ottelu oli kokonaisuudessaan tasainen ja molemmin puolin tarkka. City voitti pallonhallinnan 55-45, laukaukset kohti maalia 8-7 ja sen maaliodote oli 0,90, kun Arsenalin vastaava lukema oli 0,80. Kummallakin joukkueella oli koko ottelussa maalien lisäksi vain yksi huippupaikka.

Community Shields ottelussa kohtaavat perinteisesti edellisen liigakauden mestari ja FA Cupin voittaja. Kun Manchester City voitti viime kaudella molemmat kilpailut, vastustajan paikan vei Valioliigassa toiseksi sijoittunut Arsenal.

Arsenal on voittanut nyt Community Shields-ottelun 17 kertaa. Edellinen voitto oli kaudelta 2020. Citylla Community Shield -titteleitä on kuusi.