TILANNEHUONE

Arsenalilla vastassa Artetan suuri suosikki

16.04.2023 10:38

Arsenalilla vastassa Artetan suuri suosikki

David Moyes ja Mikel Arteta ovat vanhoja tuttuja Everton-ajoilta.©AOP

Valioliiga

Valoliigan kärjen Arsenal kohtaa sunnuntaina West Hamin. Arsenal jahtaa pisteitä, sillä taistelu mestaruudesta Manchester Cityn kanssa on tiukka. City voitti lauantaina Leicesterin maalein 3–1 ja kavensi Arsenalin liigajohdon vain kolmeen pisteeseen. Manageri Pep Guardiola sanoi heti matsin jälkeen, että mestaruuden ratkaisee joukkueiden keskeinen ottelu puolentoista viikon päästä.

Mestaruus on Arsenal-manageri Mikel Artetan ainoa tavoite juuri nyt.

”Kun otin tämän tehtävän vastaan, tavoite oli nostaa tämä seura sinne, minne se kuuluu. Sekä taistella ja olla mukana jokaisen mahdollisen pystin voittamisessa muutenkin. Sitä me yritämme tässä rakentaa”, Arteta totesi sunnuntain ottelun lehdistötilaisuudessa.

Arsenal on jo pudonnut Mestareiden liigasta. Sen myötä pelaajien työtaakka pieneni ja kaikki keskittyminen on laitettu yhteen asiaan – Cityn voittamiseen.

”Haluamme pelaajiemme olevan parhaassa mahdollisessa kunnossa ja käytettävissä. Meillä on ollut vastoinkäymisiä erityisesti parin viime kuukauden aikana muutamien tärkeiden pelaajien kanssa.”

”Onnea tietysti tarvitaan oikeissa paikoissa. Se, miten onni sitten toteutuu, on tärkeä asia ja osa tätä lajia. Joskus se on kiinni milleistä ja niiden millien tulisi toimia oikealla tavalla omaksi eduksi.”

Sunnuntain vastustajan manageri David Moyes on Arsenal-luotsille hyvin tuttu. Arteta pelasi Moyesin Evertonissa kausina 2005-2011.

”Tunnen häntä kohtaan enemmän kuin kunnioitusta, se on oikeastaan ihailua. Nautin kovasti pelaamisesta hänen joukkueessaan. Kuten kaikki  muutkin siinä joukkueessa, olisin mennyt vaikka tiiliseinän läpi hänen vuokseen. Hän on erittäin hyvä valmentaja ja erityisen taitava yksilöiden käsittelyssä. Hän on aivan erityinen henkilö. Todella luotettava ja kunnioittaa aina sanaansa. Olen oppinut häneltä paljon”, Arteta huomautti.

Valioliigaa: West Ham – Arsenal sunnuntaina kello 16.