TILANNEHUONE

Arsenalin matka Eurooppa-liigassa päättyi

17.03.2023 06:12

Arsenalin matka Eurooppa-liigassa päättyi

Pedro Goncalvesin upea maali tasoitti pelin.©AOP

Jalkapallo

Arsenalin ja Sporting Lissabonin välinen taistelu paikasta Eurooppa-liigan jatkopaikasta kahdeksan parhaan joukkoon ratkesi vasta rangaistuslaukauskilpailun jälkeen.

Arsenal johti ottelua Xhakan 19. minuutilla tekemän maalin jälkeen vahvasti 1–0, mutta 62. minuutilla Sportingin Pedro Gonçalves veti uskomattoman kaaripallon lähes keskikentältä, joka sujahti Arsenal-vahti Aaron Ramsdalen sormista hänen selkänsä taakse ja tasoitti ottelun 1–1:een. Ottelun ratkaisseen rangaistuslaukauksen veti Sportingin Nuno Santos.

”Tämä oli tässä, eikä sitä kannata liikaa pohtia. On ajateltava eteenpäin ja meillä on uusi ottelu jo sunnuntaina ja sitä varten on taas oltava valmiina”, vaihdosta sisään tullut kapteeni Martin Ødegaard totesi tappion jälkeen.

Arsenal sai otteluun mukaan pitkään sivussa loukkaantumisen vuoksi olleen Gabriel Jesusin, mutta joutui vaihtamaan pois Takehiro Tomiyasun ja William Saliban jo ensimmäisellä puoliajalla.

Jatkossa Arsenal taistelee Valioliigan mestaruudesta. Se johtaa liigaa viiden pisteen erolla Man Cityyn. Sunnuntaina sillä on vastassa liigan ottelussa Crystal Palace.