TILANNEHUONE

Arsenalin ottelu peruuntuu torstailta

12.09.2022 17:16

Arsenalin ottelu peruuntuu torstailta

Arsenalin Eurooppa-liigan matsi on torstailta peruttu.©AOP

Jalkapallo

UEFA tiedottaa, että Arsenalin ja PSV Eindhovenin välinen Eurooppa-liigan ottelu ensi torstailta 15.9. on siirretty. Syynä ottelusiirtoon on kuningatar Elisabetin kuoleman aiheuttamat ottelun järjestelyvaikeudet. Erityisesti turvatoimien toteuttaminen on hankalaa, sillä Lontoon poliisi on ylityöllistetty. Otteluun odotettiin paikalle noin 3000 PSV:n kannattajaa. Uusi päivämäärä ottelulle ilmoitetaan, kun se on saatu järjestettyä.

Chelsean Mestarien liigan ottelu keskiviikkona on kuitenkin tarkoitus järjestää otteluohjelman mukaisesti Stamford Bridgellä Lontoossa. Chelsea kohtaa kotonaan Salzburgin. UEFA on tyytyväinen keskiviikon ottelun turvajärjestelyihin ja näkee ne riittävinä.

Jalkapallokausi jatkuu tiistaista eteenpäin normaalisti Englannissa. Valioliiga ja liitto peruivat viime viikonlopun ottelut kokonaan kuningattaren kuoleman johdosta. Vielä ei ole päätetty, pelataanko maassa jalkapalloa kuitenkaan ensi viikonloppuna. Kuningatar Elisabetin hautajaiset järjestetään Lontoossa maanantaina 19.9. ja ne imuroivat käyttöönsä kaupungin koko turvajärjestelykapasiteetin jo viikonloppuna. Liitto muistuttaa, että jokaisen jalkapallo-ottelun on aina täytettävä tietyt turvamääräykset, eikä niistä voida poiketa.