TILANNEHUONE

Arsenalin tähti siirtyi Leverkuseniin

07.07.2023 07:30

Arsenalin tähti siirtyi Leverkuseniin

Granit Xhaka pelasi seitsemän kautta Arsenalissa.©AOP

Valioliiga

Bundesliigan Bayer 04 Leverkusen on vahvistanut hankkineensa Valioliigan Arsenalin hyökkääjän Granit Xhakan, 30. Sveitsiläinen siirtyy Leverkuseniin viiden vuoden ja noin 25 miljoonan euron sopimuksella. Hänellä olisi ollut vielä yksi vuosi Gunners-sopimustaan jäljellä.

Xhaka pelasi Arsenalin keskikentällä syksystä 2016 alkaen. Urallaan hän on pelannut myös Borussia Mönchengladbachissa ja Baselissa, sekä isossa roolissa Sveitsin maajoukkueessa.

Xhaka pelasi Arsenalissa yhteensä 297 ottelua ja iski niissä 23 maalia. Hän oli myös joukkueen kapteenina lyhyen tovin syksyllä 2019.

Leverkusenin suomalaismaalivahti Lukas Hrádecký saa Xhakasta uuden pelikaverin.

”Sanomme hyvästit fantastiselle pelaajalle ja meidän kaikkien rakastamalle henkilölle. Yhteinen matka hänen kanssaan on ollut uskomaton ja hän on antanut kaikkensa tämän seuran eteen. Granitin vaikutus joukkuetovereihinsa kentällä ja muuten kollegoihinsa kertoo, kuinka suosittu hän on”, Arsenal manageri Mikel Arteta hehkutti seuran tiedotteessa.

”Emme voi kiittää Granitia tarpeeksi hänen palvelustaan ja panoksestaan tälle seuralle vuosien varrella. Toivomme Granitille ja hänen perheelleen kaikkea hyvää heidän elämänsä seuraavassa vaiheessa.”