TILANNEHUONE

Arsenalin tilanne ei tyydytä – ja hyvä niin

02.05.2023 12:47

Arsenalin tilanne ei tyydytä – ja hyvä niin

Mikel Artetan Arsenal hakee voittoa nyt Chelseasta.©AOP

Valioliiga

Manchester City voitti sunnuntaina Fulhamin Craven Cottagella maalein 2–1 ja ohitti samalla Arsenalin Valioliigan kärkipaikalla. Arsenalin liigamestaruusunelma uhkaa nyt jäädä unelmaksi. Viime viikolla lontoolaisryhmä kärsi kipeästi kirvelevän tappion Citylle vieraissa. City veti maaleja urakalla ja voitti 4–1.

Arsenalin manageri Mikel Arteta muistuttaa Chelsea-ottelun alla, että vielä on pelejä jäljellä.

”Vielä on viisi ottelua jäljellä ja paljon tulee vielä tapahtumaan. Meidän täytyy unohtaa nyt viime viikko, vaikka siitä pitää tietysti oppia ja sitten mennä eteenpäin seuraavaan otteluun. Lontoon derbyssä asiat voidaan laittaa oikeaan järjestykseen”, Arteta totesi lehdistölle.

Arteta kommentoi ymmärtävänsä, että Arsenalilta odotetaan paljon, mutta paljon on kuulemma myös jo saavutettu.

”Olemme nyt mukana jo Mestarien liigassa ja sitäkin on vaikeaa saavuttaa, mutta silti monet ihmiset ovat tyytymättömiä tilanteeseen.”

”Monet eivät uskoneet Mestarien liigan paikkaankaan kauden alussa.”

”Jos haluamme seuran pysyvän parhaiden joukossa, me tosin tarvitsemmekin juuri tuollaista asennetta”, Arteta lisäsi.

Chelsea on valahtanut Valioliigassa sijalle 12. Joukkue on voittanut ottelun Valioliigassa viimeksi maaliskuussa. Arsenal pelasi ennen City-tappiota kolme tasatulosta. Siltä on yhä sivussa luottopuolustaja William Saliba.

”En tiedä miten Chelsea tätä peliä lähestyy, mutta he ovat kuitenkin vaarallinen joukkue, kun katsoo niitä yksilöitä, joita he voivat laittaa kentälle. He ovat uhka ja meidän täytyy tiedostaa se.”

Valioliiga: Arsenal – Chelsea tiistaina kello 22.