TILANNEHUONE

Arteta uskoo mahdollisuuteen – vaaditaan asennetta

26.04.2023 13:01

Arteta uskoo mahdollisuuteen – vaaditaan asennetta

Arsenalilla on jättimäinen haaste edessä keskiviikkona – Man City.©AOP

Valioliiga

Arsenalin luotsi Mikel Artetan mielestä keskiviikon Valioliigan kärkiottelu Manchester Citya vastaan ei vielä ratkaise mestaruutta. Arteta muistuttaa, että pelejä on vielä senkin jälkeen pelattavaksi. Lontoolaisjoukkue johtaa Valioliigaa nyt viiden pisteen turvin, mutta se on pelannut kaksi ottelua Citya enemmän.

Arsenal on pelannut tasatulokseen peräti kolme viimeistä otteluaan. Cityn voittorivistö on jo jättipitkä ja se voitti myös edellisen koitoksen Arsenalia vastaan helmikuussa Lontoossa. Voitto tuli selkein numeroin 3-1.

”Jos voitamme tämä ottelun, emme kuitenkaan voita vielä Valioliigaa. Se voitto varmasti liikuttelisi prosentteja johonkin suuntaan, mutta viisi jäljellä olevaa ottelua ovat nekin haasteellisia”, Arteta sanoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

Arsenal kohtaa City-matsin jälkeen vielä Chelsean kotona, Newcastlen vieraissa, Brightonin kotona, Nottinghamin vieraissa ja lopuksi Wolvesin kotona.

”Asenne on iso tekijä. Uskoa meillä riittää. Kun katson miten pelaajat harjoittelevat, mikä reaktio oli Southampton-pelin jälkeen ja mikä tunnelma pukuhuoneessa on, on selvää, että tahtoa löytyy. Ja sen me näytämme.”

Artetan mukaan, että oppi-isä Pep Guardiolan joukkuetta vastaan vaaditaan vain täydellisyyttä. Ottelua tituleerataan jo etukäteen vuosikymmenen otteluksi.

”On onnistuttava oikeaan aikaan, oikealla esityksellä. Kaiken on oltava täydellistä, koska sitä tämän tason matsi vaatii – täydellisyyttä ihan jokaisessa pallossa.”

Valioliiga: Manchester City – Arsenal keskiviikkona kello 22.