TILANNEHUONE

Audi vahvisti Sauberin hankinnan – teki F1-nimityksiä

08.03.2024 17:14

Audi vahvisti Sauberin hankinnan – teki F1-nimityksiä

©Sauber Group Media

Formula 1

Audin suunnitelmat Sauberin F1-tallin suhteen ovat edenneet. Autovalmistaja nopeutti aikataulujaan ja se hankkii nyt koko Sauber Groupin nimiinsä. Asiasta on jo sovittu ja Audi tiedotti asiasta perjantaina.

Samalla autovalmistaja teki jo F1-nimityksiä. Audin F1-teamin toimitusjohtajaksi on nimitetty odotetusti Andreas Seidl. Hän työskentelee jatkossa yhdessä Sauber-yhtiöiden hallituksen puheenjohtajaksi nimitetyn Oliver Hoffmannin kanssa. Hoffmann toimi aiemmin Audilla kehitysjohtajana ja hänellä on työurallaan takana monia merikittäviä moottoriurheiluprojekteja.

Seidlin vastuulla on nyt Audin F1-projektin kokonaisvaltainen johtaminen. Hän on ollut tallin johtajana viime vuoden tammikuusta asti.

”Odotan innolla Audin johtamista Formula 1 -sarjaan yhdessä tämän erittäin motivoituneen tiimin kanssa”, Seidl sanoo.

”Meillä on selkeä tiekartta, kuinka tulemme kilpailukykyisiksi Hinwilin ja Neuburgin toimintojen siivittämänä. Meillä on hyvin kunnianhimoiset tavoitteet. Niiden toteuttaminen on jo käynnissä ja nopeutuu entisestään, kun Audi AG ottaa Sauberin kokonaan haltuunsa.”

Audin hallintoneuvoston puheenjohtaja Manfred Doss hehkuttaa myös Audin F1-askelia.

”Liityminen Formula 1 -sarjaan ei ole pelkästään Audin erittäin menestyksekkään moottoriurheiluhistorian huippu, vaan myös suuri urheilullinen, sekä taloudellinen haaste.”