Australia säikäytti tosissaan Argentiinaa

03.12.2022 23:08

Lionel Messi kruunasi juhlapäivänsä maalilla. @ AOP

Jalkapallon MM2022

Argentiina selvitti tiensä MM-kisojen puolivälieriin ottamalla dramaattisten loppuvaiheiden jälkeen 2-1 (1-0) -voiton Australiasta.

Ottelu näytti jo kuolleelta, kun Argentiina johti 2-0, mutta Australian kavennusmaali 13 minuuttia ennen loppua muutti ottelun luonteen. Australia oli heti kavennuksen jälkeen lähellä tasoitusta, mutta Lisandro Martyinez liukui viime hetkellä Aziz Behichin laukauksen eteen. Ottelun viimeisillä sekunneilla 18-vuotias Garang Kuol pääsi laukomaan maalin edestä, mutta laukaus osui maalivahti Emiliano Martinezin käteen.

Näin Argentiina saattoi huokaista helpotuksesta ja jatkaa puolivälieriin, jossa se kohtaa Hollannin.

Argentiinan ja Australian ottelu ei ollut pelillisesti klassikko. Päivänsankari Lionel Messi vei Argentiinan johtoon 35 minuutin pelin jälkeen, kun hän jatkoi maaliin Nicolas Otamendin syötön. Messi pelasi lauantaina 1000. ottelunsa kilpatasolla ja kipparoi Argentiinan maajoukkuetta 100. kerran.

Argentiinan 2-0-osuman iski Julian Alvarez 57. minuutin pelin jälkeen.

Australian kavennus oli onnekas, sillä Craig Goodwinin laukaus muutti suuntaa Enzo Fernandezistä ja upposi Marunezin taakse. Maali merkittiin Fernandezin omaksi maaliksi.

Argentiinan voitti laukaukset 14-5 ja maalit kohti maalia 5-1. Huippupakit menivät Argentiinan piikkiin 4-1. Argentiinan maaliodote ottelussa oli 1,61 maalia ja Australian 0,35. Pallonhallinnan Argentiina voitti lukemin 61-39.

Australia pelasi nyt toisen kerran historiansa aikana MM-kisojen jatkopeleissä. Edellinen kerta oli vuoden 2006 MM-kisoissa Saksassa, jolloin se hävisi heti ensimmäisen ottelun Italialle 0-1.