TILANNEHUONE

Australian rata tuo Schumacherille mieleen oman isän

08.04.2022 14:31

Australian rata tuo Schumacherille mieleen oman isän

Mick Schumacher yrittää saada Haasin auton pisteille Australian kisassa.@AOP

Formula 1

F1-sarjan Haas-tallin kuljettaja Mick Schumacher ajoi perjantaina elämänsä ensimmäistä kertaa Melbournen F1-radalla. Hän oli harjoitusaikojen häntäpäässä. Itse rata tuo hänelle mieleen isänsä Michaelin kisavuodet.

”Tämä on minulle ensimmäinen kilpailu Melbournessa ja Australiassa ylipäätään. Olen aika innoissani. Olen ollut radalla isäni kanssa aiemmin ja katsonut hänen kisaansa ja se oli kyllä hienoa. Olen innoissani siitä, että saan nyt omat kokemukseni F1-autolla ajamisesta täällä”, Schumacher selvittää tallin haastattelussa.

Radan nopeimman kisakierrosajan 1:24,125 on ajanut kaudella 2004 Michael Schumacher.

”Uskon, että automme on täällä kilpailukykyinen. Nopein kierros on isäni nimissä vuoden 2004 Ferrarilla. Olen itse ajanut sitä uskomatonta autoa. Itseasiassa, ajamme nyt vähän saman näköisellä autolla. Nythän autot näyttävät hieman enemmän siltä kuin ennen. Tiedossa on varmasti erilaista ajoa kuin 2004, mutta on hienoa ajaa täällä.”

Kisa voi olla Schumacherille haastellinen. Hän lähtee kisaan alla kova kolari edellisen GP:n aika-ajoissa Saudi-Arabiassa. Itse GP jäi saksalaiselta kokonaan ajamatta.