TILANNEHUONE

Barcelonan tappio sinetöi Real Madridin mestaruuden

04.05.2024 22:39

Jalkapallo

Real Madrid pääsi aloittamaan La Ligan mestaruusjuhlat lauantai-iltana, kun mestaruuden kannalta sen ainoa uhkaaja Barcelona hävisi iltaottelussa Gironalle vieraskentällä 2-4 (2-1).

Real Madrid oli voittanut aiemmin päivällä oman ottelunsa Cadizi vastaan 3-0, joten Barcelona oli pakkovoiton paikka mestaruustaistelun kannalta.

Barcelona johti vielä tauolla Andreas Christensenin ja Robert Lewandowskin osumilla 2-1, mutta Girona käänsi ottelun toisella jaksolla edukseen. Voitto oli kauden yllätysjoukkue Gironalle arvokas, sillä se varmisti sen selviytymisen ensi kaudeksi Mestarien liigaan. Samalla Girona ohitti Barcelonan pisteellä, kun pelaamatta on enää neljä kierrosta.

Lauantaina varmistunut mestaruus oli Real Madridin seurahistorian 35:s. Sen edellinen mestaruus tuli mestarivalmentaja Carlo Ancelottin johdolla kaksi vuotta sitten. Viime keväänä mestaruuden vei Barcelona.

Atlético Madrid on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä ja kiinni neljännessä Mestarien liiga-paikassa. Viidentenä oleva Athletic Bilbao on jäänyt kuitenkin vain kolme pistettä Atlétista, joten sillä on vielä mahdollisuus ohittaa Diego Simeonen suojatit.