Barkov avasi pudotuspelit kahdella syötöllä

21.04.2024 22:09

Floridan kapteeni Aleksander Barkov syötti kaksi maalia Florida Panthersin kohdatessa Tampa Bay Lightningin floridalaisjoukkueiden ensimmäisessä pudotuspelisarjan ottelussa. Sarjan ensimmäisen voiton kuittasi Panthers maalein 3–1(1–1,0–0,2–1).

Barkov auttoi ensin Sam Reinhartia iskemään ottelun avausmaalin, kun peliä oli tahkottu reilut kuusi minuuttia. Tampa nousi 1–1-tasoihin reilun 16 minuutin pelin jälkeen ja Brandon Hagelin maalilla.

Ottelun toinen erä oli maaliton, mutta kolmannen erän ensimmäisen minuutin ylivoiman aikana Barkov teki upean mahtisyötön, josta kiekon laittoi tarkasti maaliin Carter Verhaeghe. Sillä Pantterit otti 2–1-johtoaseman. Erän lopulla Tampa haki tasoitusta vetämällä maalivahdin pois. Kapteeni Steven Stamkos pääsi paikoille, mutta vahtikissa Sergei Bobrovsky torjui mallikkasti. Heti perään Panthersin Matthew Tkachuk iski kiekon tyhiin ja vei joukkueensa 3–1-johtoon. Ottelun lopulla Verhaeghe sai oudon jäähyn ja Bobrovsky oli pian helteessä. Stamkos taiteili kiekon upealla laukauksella maaliin ja kavensi ottelun 2–3:een. Peliaika päättyi ennen Tampan tasoitusta.

Barkovin siisti pudotuspelien toinen syöttö….