TILANNEHUONE

Barkov ennätykseen ja Florida pudotuspeleihin

29.03.2024 07:32

NHL

Florida Panthers tarrasi kiinni pudotuspelipaikkaan, vaikka taipui kotonaan NY Islandersille maalein 3–2. Pudotuspelipaikka on joukkueelle viiden peräkkäinen. Illan tähti oli Aleksander Barkov, joka oli tehokkaalla pelituulella. Hän teki yhden ja syötti yhden maalin ja ylitti samalla huikean 700 tehopinnan rajan NHL-urallaan. Barkov ylitti moisen maalimäärän ensimmäisenä Florida Panthers -pelaajana.

Toisen erän alun maalinteossa Barkovia auttoivat Sam Reinhart ja Niko Mikkola. Syöttöpinnan hän keräsi Vladimir Tarasenkon ottelun avausmaalista.

”Tietysti tämä merkitsee paljon. En olisi lapsena osannut edes unelmoida tällaisesta. Tämän merkityksen ymmärtää varmasti oikeastaan vasta peliuran jälkeen”, Barkov muotoili lehdistölle pistemäärästään.

”Viime kaudella pudotuspelipaikka varmistui aivan lopussa, joten nyt on enemmän hengitystilaa. Mutta tietysti työtä on vielä paljon ja meidän täytyy pelata hieman paremmin kuin olemme tehneet parissa viime ottelussa.”

Islandersin osumista vastasivat Ryan Pulock, Mathew Barzal ja Jean-Gabriel Pageau. Florida on nyt kuitenkin hävinnyt kaksi viimeistään.