Barkov huikeana ratkaisijana Ottawassa

27.03.2022 08:06

Aleksander Barkov teki varsinaisella peliajalla yhden ja ratkaisi sitten rankkareilla.@AOP

Ottawa Senators ehti ottaa kolmen maalin johdon Florida Panthersia vastaan, ennen kuin vierailijat saivat suuren vaihteen päälle. Toisen erän puolivälin tuntumassa Anthony Duclair ja Patric Hornqvist  osuivat ensin noin minuutin erolla toisistaan. Tärkeän 3-3-tasoituksen teki kuitenkin kapteeni Aleksander Barkov vasta kolmannen erän lopulla. Osuman syöttivät Jonathan Huberdeau ja Claude Giroux. Ottelussa jatkoaika oli maaliton, joten se eteni rankkareille. Ratkaisevan osuman veti Floridan toinen vetäjä, joka oli Barkov. Florida voitti ottelun 4-3. Barkov valittiin ottelun ykköstähdeksi. Ihaile Barkovia tästä.

”Meillä vaan on asenne sellaisessa asennossa, että kirimme, vaikka mikä olisi. Pelasimme hyvän pelin, vaikka olimme tappiolla. Kukaan ei hetkeäkään epäillyt, ettemmekö voittaisi tätä ottelua”, Barkov selvitti ESPN:lle ottelun päätteeksi.

Siirtorajahankinta Claude Giroux on ottanut vahvasti paikkansa Panthers-ryhmässä. Hänen tehonsa lauantai-iltana olivat 1+1.  Sergei Bobrovski teki pantterien maalilla 19 torjuntaa. Ero oli suuri Senators-virkaveli Anton Forsbergiin nähden, joka taiteili Floridan aiheuttamassa kiekkosateessa lopulta peräti 46 torjuntaa.

MUUTA: Bostonin Erik Haula sai nimensä tähdistöön tehoillaan 1+1 ottelussa NY Islandersia vastaan. Boston voitti ottelun kotonaan maalein 6-3. Ottelu oli Boston-kapteeni Patrice Bergeronin uran 1200:s. Kevin Lankisen 29 torjuntaa Chicagon maalilla eivät riittäneet voittoon Vegas Golden Knightista, vaan isännät rynnivät voittoon jatkoajalla maalein 5-4. Teuvo Teräväinen syötti kaksi, Sebastian Aho yhden ja Jesperi Kotkaniemi yhden, kun Hurricanes pyörähti St.Louisissa voittamassa Bluesin 7-2.  Samalla suomalaisvahtien kohtaamisessa Antti Raanta teki Carolinan maalilla 30 torjuntaa, mutta Bluesin maalivahti Ville Husson ilta sujui mollissa. Hän teki 21 torjuntaa ja kaksi Carolinan osumista tehtiin tyhjään maaliin. Patrik Laine syötti Jacub Voracekin 2-1-osuman Minnesotaa vastaan toisessa erässä, mutta Wild teki kaksi seuraavaa ja voitti ottelun 3-2. Marc-Andre Fleury torjui maalilla 23 kiekkoa voittoisassa Wild-debyytissään.