Barkov ihan tähtenä – syötti ja osui

08.03.2022 08:14

Aleksander Barkov osui jälleen ylivoimalla.@AOP

Maanantaina NHL:ssä Aleksander Barkov oli johtotähti ja Patrik Laine veti loistavan maalin, joka ei riittänyt. Toronton Auston Matthews on tehnyt jo huikeat 40 maalia tällä kaudella.

IKÄEROJA. Floridan kapteeni Aleksander Barkov nimettiin ykköstähdeksi ottelussa Buffalo Sabresia vastaan. Barkovin tehot 1+2 auttoivat joukkueen 6-1-voittoon vierashallissa maanantaina. Barkov syötteli Brandon Montourin 1-0-osuman avauserän alussa, Anthony Duclairin 3-0-osuman toisen erän alussa ja osui itse kolmannen erän alussa ylivoimalla vetämään kiekon maaliin suoraan maalivahti Craig Andersonin edestä maaliin. Eetu Luostarinen onnistui myös. Hän syötti Carter Verhaeghen 4-0-osuman. Toisen erän jälkeen Panthers johti jo 5-0. Buffalon ainokaisen vetäisi kolmannen erän puolivälin vaiheilla John Hayden. Floridan maalia vartioi AHL:stä nostettu, vasta 20-vuotias, Spencer Knight. Häntä harmitti kovasti Haydenin veto. Nolla NHL:ssä olisi ollut hänen uransa ensimmäinen. Knightin ja vastustajan veskari Andersonin välinen ikäero on muuten huikeat 20 vuotta. Anton Lundell jätti pelin kesken loukkaantumisen vuoksi. Voitto Buffalosta venytti  Floridan kolmen ottelun voittoputkeen.

40! Toronton Auston Matthewsista tuli kauden ensimmäinen pelaaja, joka ylitti 40 maalin rajapyykin. Matthews teki maalin ja syötti yhden Maple Leafsin voittaessa Columbus Blue Jacketsin 5-4. Patrik Laineen maaliputki jatkui myös. Suomalaishyökkääjä teki ottelun viimeisen osuman, viimeisellä peliminuutilla, kaventaessaan lämärillään loppulukemat 4-5:een. Elvis Merzlikins torjui 28 kertaa ottelussa. Väsymys painaa veskaria. Hän pelasi kolmannen pelinsä neljään päivään.

JA MAINITAAN VIELÄ. LA:n Olli Määttä keräsi syöttöpisteen ottelussa Boston Bruinsia vastaan. Los Angeles voitti Bostonissa 3-2. Oilers-vahti Mikko Koskisella ei ollut paras ilta. 26 torjuntaa eivät rittääneet voittoon Calgary Flamesia vastaan, vaan liekkipaidat voitti kotonaan 3-1. Avalanchen hyökkääjä Mikko Rantanen urakoi jäällä NY Islandersia vastaan yli 20 minuuttia, mutta ilman tehopinnoja. Rantanen ei ole päässyt tehoille Avalanchen maaliskuun kolmessa ottelussa. Colorado voitti Islandesin 5-4.