TILANNEHUONE

Barkov ja Lundell onnistuivat – Lainekin taas tehoille

21.02.2022 08:49

Barkov ja Lundell onnistuivat – Lainekin taas tehoille

Aleksander Barkovin Florida otti neljän ottelun vieraskiertueella kolme voittoa. @AOP

NHL

NHL:ssä suomalaisnuoriso onnistui sunnuntaina, kun Anton Lundell ja Jesperi Kotkaniemi tekivät maalit. Myös Aleksander Barkov, Patrik Laine ja Sebastian Aho olivat vauhdissa.

HYVÄLTÄ NÄYTTÄÄ. Chicago Blackhawksilla oli sunnuntaina tehokas vieras. Florida Panthers tuli ja vei pisteet maalein 5-2. Panthers kapteeni Aleksander Barkovn maila oli taas usein oikeassa paikassa. Hän viimeisteli ottelussa tehot 1+2. Hän on tehnyt kuusi tehopinnaa viimeisessä seitsemässä ottelussa. Nuori Anton Lundell onnistui Chicagossa myös, vetämällä kiekon tyhjiin ottelun lopussa. Muista Floridan maaleista vastasivat Aaron Ekblad, Brandon Montour ja MacKenzie Weegar, eikä Jonathan Huberdeaukaan jäänyt pisteittä. Hän syötti kaksi, Barkovin ja Montourin osumat. Florida jauhaa tasaiseen tahtiin. Se on jälleen kolmen voiton putkessa ja liigakakkosena.

 

KUKA TORJUU? Buffalo jäi kotijoukkue Columbus Blue Jacketsin jalkoihin maalein 7-3. Patrik Laine tekee seuralle koko ajan vaikeammaksi myydä hänet. Sunnuntai-iltana hän jatkoi huikeaa pisteputkeaan yhdeksän ottelun pituiseksi syöttämällä Boone Jennerin ja Brendan Gauncen osumat. Columbus tehoili laajalla rintamalla. Sen pelaajista kymmenen keräsi tässä ottelussa tehopisteitä. Dean Kukan oli tehokkain numeroin 2+1. Erikoista oli, että Jacketsin maalilla torjui Jean-Francois Berube, jolle NHL-ottelu oli ensimmäinen melkein neljään vuoteen. Hän pysäytti 33 kiekkoa.

 

METROPOLITANIN TAISTELU. Sunnuntai-iltapäivän pelissä Carolina Hurricanes haki pisteet Pittsburgh Penguinsilta maalein 4-3. Canesin maalinteon aloitti Jesperi Kotkaniemi, joka kurotti irtokiekon suoraan maalivahti Tristan Jarryn edestä ja lämäsi maaliin. Kotkaniemi osui myös edellisessä ottelussa Nashvilleä vastaan. 21-vuotiaan sentterin tehot ovat nyt 11+11. Sebastian Aho oli ahkerana ja onnistui lopulta tekemään kauden 22:nnen maalinsa. Se tuli  Teuvo Teräväisen syötöstä kolmannessa erässä. Aho oli illan ottelun ykköstähti. Syöttöpiste oli Teräväiselle jo kauden 27:s. Ottelun erikoisuutena oli, että Carolina onnistui maalinteossa toisessa ja kolmannessa erässä, kun peliä oli pelattu vain yhdeksän sekuntia. Maalintekijöinä pikaosumissa olivat Jordan Staal ja Jesper Fast. Maalia vartioi Antti Raanta, joka teki 31 torjuntaa. Voitollaan Carolina kuittasi Metropolitan divisioonan kärkipaikan kahden pisteen erolla Pittsburghiin.