TILANNEHUONE

Barkov johti Floridan voittoon, Lundell osui myös

24.11.2022 07:10

Barkov johti Floridan voittoon, Lundell osui myös

Aleksander Barkov oli jälleen johtotähtenä.©AOP

NHL

Florida Panthers hurjasteli selkeään voittoon Boston Bruinsista kotiluolassaan keskiviikkona. Panthersin suomalaiset onnistuivat toisessa erässä ja takasivat voiton 5-2-lukemin.

Aleksander Barkov otti matsin ykköstähden statuksen syöttämällä kaksi ja tekemällä yhden maalin. Barkov syötti ottelun toisella peliminuutilla Sam Reinhardin 1-0-osuman. Toisen erän alussa Anton Lundell teki kauden toisen maalinsa ja erän loppupuoliskolla Barkov täräytti joukkueensa jo 3-1-johtoasemaan ylivoimalla. Ohjausosuma oli Barkovin kauden viides maali. Juuri ennen erän päättymistä Barkov auttoi vielä Matthew Tkachukia 4-1-maalissa, joka sekin tuli ylivoimalla. Aaron Ekblad iski kiekon ottelun lopussa lisäksi tyhjiin. Bostonin maaleista vastasivat Charlie McAvoy ensimmäisen erän lopulla ylivoimalla ja David Pastrnak kolmannen erän alussa ylivoimalla. Spencer Knight teki osansa voitossa. Hän torjui Floridan maalilla 37 kiekkoa.

Barkov oli iloinen illan voitosta, joukkue oli hävinnyt kolme viimeistä otteluaan. Lisäksi Panthersin voitto katkaisi Bruinsin hienon seitsemän ottelun voittoputken.

”Tarvitsimme jo voiton. Olemme olleet vastustajia parempia ja pelanneet todella hyvin, mutta emme ole saaneet voittoja”, Barkov kommentoi ESPN:lle.

”Ansaitsimme tämän. Pelasimme hyvän pelin. Tiesimme, että he ovat todella hyvä joukkue, ja hyvä joukkue syystä. Pelasimme nyt ihan parhaan pelin, jonka voimme pelata – mutta tietysti voimme vielä parantaa.”

Katso Barkovin upea kiekon ohjaus maaliin tästä.

Ja Lundellin hieno maali tästä.

Ville Husso pelasi kauden kolmannen nollapelinsä Detroitin maalilla ottelussa Nashville Predatorsia vastaan. Husso teki ottelussa 26 torjuntaa ja pärjäsi myös, kun Predators pelasi kahden miehen ylivoimalla toisessa erässä. Kentän toisessa päässä Kevin Lankinen oli tasavahva torjuntojen määrässä. Hänellekin merkittiin niitä 26.

Buffalo Sabres jatkoi toista peliä voittojen tiellä voittamalla St. Louis Bluesin maalein 6-2. Ukko-Pekka Luukkonen oli Buffalon maalilla ja teki 34 torjuntaa. Sillä tuli paikka tähdistössä. Luukkonen pelasi nyt kauden toisen pelinsä. Ensimmäisessään viime lauantaina, hän päästi viisi maalia Toronton voittaessa ottelun 5-2.

Arizona Coyotes nollasi Carolina Hurricanesin 4-0 Raleighissa. Carolina on nyt jo neljän ottelun tappioputkessa. Karel Vejmelka teki 26 torjuntaa Coytesille ja nollapeli oli hänelle kauden toinen. Carolinan maalilla juuri uuden sopimuksen allekirjoittanut Pjotr Kochetkov teki 22 torjuntaa.

Islandersin Ilja Sorokin teki peräti 49 torjuntaa, kun joukkue nollasi Edmonton Oilersin kotisaarellaan. Kaikki ottelun maalit Islanders teki toisessa erässä. Nollapeli oli Sorokinin kauden toinen ja uran 12:s.