Barkov, Kakko, Teräväinen ja Kotkaniemi tehokkaina

10.03.2024 06:58

Floridan siirtorajahankinta Vladimir Tarasenko Ottawa Senatorsista viimeisteli tehot 2+1 toisessa ottelussaan pantteri-paidassa. Florida voitti kotihallissaan Calgary Flamesin maalein 5–1. Kokenut venäläishyökkääjä oli erikoisen tehokas toisessa erässä. Hän iski erän ensimmäisellä minuutilla 1–0-maalin ja vartin päästä 4–1-maalin. Lisäksi hän auttoi Aleksander Barkovia 2–1-maalissa.

Tarasenkon tehot ovat tällä kaudella 19+25. Floridan Kevin Stenlund onnistui ottelun päätöserässä alivoimalla. 5–1-osumaa syötti Eetu Luostarinen, jolle syöttöpinna oli kauden kahdeksas. Florida loikkasi taas voittojen puolelle. Edellisen se hävisi Philadelphialle, mutta sitä ennen voittoputki oli kuuden ottelun pituinen. Florida johtaa liigaa.

NY Rangersin Kaapo Kakon kauden kahdeksas maali varmisti joukkueelle 4–0-voiton St. Louis Bluesista Manhattanilla. Kakon osuma tuli ylivoimalla Erik Gustafssonin ja Alex Wennbergin syötöistä päätöserän puolivälin tuntumassa. Kolme Rangersin maaleista tuli ylivoimalla. Joukkueen maalivahti Igor Shestjrokinille ottelu oli kuitenkin isompi juttu. Se oli hänen NHL-uransa 200:s matsi ja nollapeli oli uran 13:s. Se tuli 26 torjunnalla.

Kevin Lankinen torjui Nashville Predatorsin maalilla 32 kiekkoa ja joukkue kuittasi 2–1-vierasvoiton Columbus Blue Jacketsista. Isäntien maalilla hääri Daniil Tarasov, joka torjui hurjat 47 kiekkoa Nashvillen tykityksessä. Voitto oli Predatorsille toinen peräkkäinen ja kymmenes viimeisestä 11 ottelusta.

Buffalon maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen pysäytti torjunnoillaan Edmontonin Connor McDavidin ja tähtihyökkääjän pitkä pisteputki katkesi Buffalossa. 30 torjuntaa taiteillut Luukkonen oli illan ykköstähti. Buffalo voitti Oilersin kotonaan voittomaalikisassa 3–2. Voitolla Buffalo katkaisi kolmen tappioputken.

Teuvo Teräväinen teki yhden ja syötti kaksi maalia Carolinan voittaessa New Jersey Devilsin 4–2. Teräväisen osuma oli veto tyhjään maaliin ottelun lopulla. Lisäksi Jesperi Kotkaniemi teki kauden 11. maalinsa ottelun päätöserän alussa. Hän siirsi sillä tulostaululle lukemat 2–1. Loppuviikolla hankittu Jevgeni Kuznetsov hyökkäsi Kotkaniemen ketjussa 13 minuuttia ja ehti laukoa siinä ajassa kahdesti. Carolina on voittanut kaksi viimeistä otteluaan. Devils möyrii varjojen mailla. Viidestä viimeisestä on tilillä yksi voitto.