Barkov käynnisti takaa-ajon, Sharks joutui taipumaan

30.01.2022 09:41

Aleksander Barkov osui kolmannen erän alussa.@AOP

Flordia Panthers otti hitaan alun kotiareenallaan lauantaina. San Jose pääsi kahden maalin karkumatkalle, ennen ensimmäistä Panthers-osumaa. Mutta Panthersia on lähes mahdoton voittaa kotonaan. Florida otti lopulta kotivoiton numeroin 5-4 Sam Bennettin jatkoaikaosumalla.

Pantersin pelaajista onnistui alussa vain Gustav Forsling. Hänen laukomansa 1-2-kavennus tuli ensimmäisen erän viimeisellä peliminuutilla. Seuraavan kerran verkko heilui Sharks-vahdin selän takana vasta kolmannen erän alussa, kun Aleksander Barkov aloitti joukkueen kirin ja pisti täyden hallin laulamaan hienolla vedollaan. Barkovin vedosta kiekko painui James Reimerin vartioiman maalin yläkulmaan. Pian Mason Marchment ja Jonathan Huberdeau komppasivat ja ottelu tasoittui 4-4:ään. Sharksin Reimer teki ottelussa kuitenkin 45 torjuntaa. Bennettin voitto-osuma tuli heti jatkoajan alussa. Barkov on tehnyt viidessä viimeisessä ottelussa viisi tehopistettä. Kapteenin pistetilin saldo on 20+17. Voitto oli Floridalle kolmas peräkkäinen. Kuukauden 14 pelistä Panthers on voittanut 11. Florida johtaa liigaa.