Barkov liekeissä – Floridalle Dallasista vierasvoitto

13.03.2024 06:48

Aleksander Barkov viimeisteli tehot 2+1 Florida Panthersin voittaessa Dallas Starsin vieraissa maalein 4–3 (0–1,1–2,3–0). Florida rysäytti taas kovan loppukirin ja päätöserän kolme maalia tekivät tehtävänsä.

Barkovin osumat tulivat kolmannen erän puolivälin tuntumassa ylivoimalla isketyllä 2–3-kavennuksella ja erän lopun 4–3-ylivoimaosumalla, joka varmisti voiton. Suomalaisen molempia maaleja syöttivät Carter Verhaeghe ja Brandon Montour. Barkov auttoi lisäksi Sam Reinhartin ylivoimaosumassa toisessa erässä. Barkov on nyt tehnyt 60 otteluissa tehot 18+48.

Anton Lundellille tuli ottelussa 200 NHL-matsia täyteen. Sam Bennett on puolestaan tahkonnut jo 600 NHL-ottelua urallaan.

Kymmenestä viimeisestä ottelusta Florida on hävinnyt vain kaksi. Dallasin suomalaiset eivät yltäneet ottelussa pisteille, mutta Barkovin toinen osuma meni maaliin Esa Lindellin luistimen kautta. Tappio katkaisi Dallasin viiden voiton putken.

Barkov muisti ottelun tiimoilla iloita myös NHL:n saapumisesta hänen kotikaupunkiinsa Tampereelle ensi syksynä….