Barkov loisti Edmontonissa – Armia teki taas maalin

17.12.2023 08:34

Florida Panthers voitti vieraissa Edmonton Oilersin maalein 5–1 (3–0,1–1,1–0). Florida jyräsi mahtavan kolmen maalin irtioton heti ensimmäisessä erässä. Erän viimeisellä minuutilla Aleksander Barkov iski joukkueensa 3–0-osuman. Se oli suomalaishyökkääjän kauden 11:s maali. Maalivahti Sergei Bobrovsky teki ottelussa 28 torjuntaa ja hän kunnostautui myös kakkossyöttäjänä Sam Bennettin 4–1-ylivoimaosumassa. Oilersin ainoan teki Zach Hyman toisessa erässä. Florida katkaisi voitollaan kahden ottelun tappioputken.

Montrealin Joel Armia teki kauden neljännen NHL-maalinsa NY Islandersia vastaan. Canadiens voitti kotiottelunsa maalein 5–3 (0–0,4–0,1–3). Habs teki toisessa erässä peräti neljä maalia, joista Josh Anderson iski kaksi. Loppunumerot Montrealille viimeisteli Christian Dvorak laittamalla kiekon tyhjiin kolmannen erän lopussa. Montreal katkaisi voitolla kahden matsin tappioputkensa.

Miro Heiskanen oli Dallasin ainoa suomalaistehomies ottelussa St. Louis Bluesia vastaan. Heiskanen keräsi syöttöpisteen Jevgeni Dadonovin 3–3-tasoituksessa kolmannen erän puolivälin vaiheilla. St. Louis voitti ottelun kotonaan lopulta jatkoajalla maalein 4–3 (1–2,2–0,0–1,1–0). Bluesin Colton Parayko ratkaisi ottelun, kun jatkoa oli pelattu vain 37 sekuntia.

Nashvillen maalivahti Juuse Saros hoiteli 21 torjunnalla Washington Capitalsin. Preds voitti kotonaan maalein 3–1. Voitto oli Saroksen kuudes peräkkäinen ja NHL-uralla 161:s. Sillä hän on seurahistoriassa Tomas Vokounin kanssa nyt tasoissa torjutuissa voitoissa. Philip Tomasino iski ottelun voittomaalin hienosta irtiotosta. Saros oli kuitenkin taas ottelun ykköstähti. Voitto oli Predatorsin neljäs peräkkäinen.

Arizona Coyotes voitti Buffalo Sabresin nollapelillä maalein 2–0. Buffalon Ukko-Pekka Luukkonen taituroi torjunnan 20 kertaa. Hän myös mokasi pahasti kerran. Coyotesin Karel Vejmelka onnistui 28 torjunnassa. Hänelle voitto oli ensimmäinen kahdeksaan peliin. Nollapeli oli hänelle kauden ensimmäinen ja uran viides.