Barkov onnistui alivoimalla – saavutti jotain erikoista

28.01.2022 07:26

Aleksander Barkov on viidessä viimeisessä ottelussa tehnyt seitsemän tehopistettä.@AOP

Flordia Panthersin kapteeni Aleksander Barkov ylitteli virstanpylväitä ottelussa Vegas Golden Knightsia vastaan. Hyökkääjä teki ottelussa uransa 200:nnen NHL-maalin ja 500:nnen NHL-pisteen. Barkovin maali tasoitti ottelun ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla 1-1:een ja jälleen alivoimalla. Juhlamaalin syötti Anton Lundell. Florida on onnistunut tekemään alivoimamaalin seitsemän kertaa tällä kaudella ja sillä lukemalla ollaan tilastokärjessä.

”Hieno tunne. Nämä ovat niitä virstanpylväitä, joita pohditaan sitten kauden ja uran jälkeen. On hienoa pelata tällaisten pelaajien kanssa ja tällaisessa joukkueessa”, Barkov hehkuttaa Panthersin haastattelussa.

Panthers-lauma on saanut paljon ylistystä päävalmentajaltaan Andrew Brunettilta siitä, miten yhtenäinen ja epäitsekäs joukkue pelaamisessaan on.

”Pysyimme yhdessä ja pelasimme tiukan ottelun. Emme antaneet heille paljoa, ja jos annoimme Knighter oli aina siellä. Hyvä peli meiltä”, Barkov veti yhteen.

Floridan maalivahti Spencer Knight teki 24 torjuntaa. Barkov syötti lisäksi Sam Bennettin 4-1 osuman yhdessä Jonathan Huberdeun kanssa. Florida voitti ottelun Sunrisessa maalein 4-1. Barkov valittiin illan ykköstähdeksi.