Barkov palasi tehokkaana, Aho onnistui myös

08.12.2021 07:08

Pitkään sivussa ollut Aleksander Barkov palasi tiistaina vihdoin joukkueensa kokoonpanoon.@AOP

Alexander Barkov teki näyttävän paluun Florida Panthersin kokoonpanoon tiistaina ottelussa St. Louis Bluesia vastaan. Barkov löysi vireensä heti. Hän viimeisteli ottelun ensimmäisen maalin ottelun alussa. Barkov oli loukkaantumisen vuoksi ollut sivussa kahdeksan edellistä ottelua. Paluu jäälle sai kuitenkin takaiskun, sillä Barkov loukkaantui uudelleen ottelun lopulla. Vammasta ei ole vielä lisätietoja.

St. Louis voitti tiistain ottelun jatkoajalla 4-3 (0-1,2-1,1-1,1-0).

Myös St. Louisille ottelu toi huonoja uutisia, sillä maalivahti Ville Husso loukkaantui. Husso joutui lähtemään pois jäältä kolmannessa erässä. Husson vammasta ei ole vielä kerrottu mitään tietoja.

Carolina Hurricanes kävi hakemassa pisteet Winnipegistä maalein 4-2 (1-0,2-2,1-0). Sebatian Aho merkkautti tehotilastoonsa maalin ja syötön. Aho teki Carolinan 2-0 -osuman toisen erän alussa ja kolmennessa erässä hän syötti  Vincent Trocheckin ylivoimaosuman. Nimi merkattiin myös ottelun tähdistöön. Teuvo Teräväinen tahkosi jäällä yli 20 minuuttia, mutta ilman tehopisteitä.

Nashville Predators vieraili tiistaina Detroitissa. Red Wings oli hyvässä viiden ottelun voittoputkessa, mutta Predators päätti sen tylysti voittamalla ottelun 5-2 (2-0,0-1,3-1). Predatorsin Roman Josi, Ryan Johansen ja Dante Fabbro tekivät kaikki maalin ja kaksi maaliin johtanutta syöttöä. David Rittich torjui maalilla 14 kiekkoa. Juuse Saros ei pelannut, koska oli sairaana. Ottelun suomalaisonnistuja oli Predatorsin Eeli Tolvanen, joka teki ottelun 4-1 -osuman. Siihen syötön antoivat Fabbro ja Johansen.

Anaheim Ducks voitti Buffalo Sabresin vieraissa maalein 2-0 (0-0,1-0,1-0). Tappio on Sabresin viides peräkkäinen. AHL:stä NHL:ään kutsuttu Ukko-Pekka Luukkonen pelasi Sabresin maalilla kauden debyyttinsä. Hän pysäytti 21 kiekkoa 23:sta. Luukkosen torjuntaprosentti ottelussa oli mukava 91,3.

Minnesota Wild voitti vieraissa Edmonton Oilersin 4-1 (2-0,0-1,2-0). Jesse Puljujärvi teki Oilersin ainoan maalin. Yrittämisen puutteesta Oilersia ei voi syyttää. Wildin maalivahti Cam Talbot pysäytti 38 kiekkoa. Oilersin Mikko Koskinen torjui 22.