Barkov ratkaisi hienolla maalilla – Boston jo sillassa

13.05.2024 06:26

Florida Panthers otti kolmannen voittonsa pudotuspelisarjassa Boston Bruinsia vastaan ja sysäsi Bruinsin kotijäällään putoamislankulle. Florida voitti jo toistamiseen Bostonissa ja nyt maalein 3–2(0–2,1–0,2–0). Voittomaalin taituroi kapteeni Aleksander Barkov, joka teki samalla uransa 50. NHL-pudotuspelipisteen. Anton Lundellin tehot ottelussa olivat 1+1.

Bruins otti vahvan alun. Se teki ottelun ensimmäisessä erässä kaksi maalia, kun David Pastrnakin ylivoimaosuman lisäksi ja Brandon Carlo iski lätkän maaliin.

Toisessa erässä onnistui vain Lundell. Hän kavensi ottelun 1–2:een lähes huomaamattomasti. Kolmannessa erässä Florida sai vielä jatkaa takaa-ajoaan. Ensin onnistui Sam Bennett Lundellin syötöstä ylivoimalla ja lopulta Barkov pujotteli Bruins-puolustuksen ohi ja iski kauden puolustuspelien viidennen osumansa.

Bruinsin Jeremy Swayman teki huikeat 39 torjuntaa. Sergei Bobrovskyn päädyssä oli hiljaisempaa, hän pysäytti 16 kiekkoa. Bruins pelaa ilman kapteeniaan Brad Manchandia, joka loukkaantui edellisessä ottelussa.

Ottelun jälkeen Barkov kehui vuolaasti Lundellia lehdistölle. Katso tästä.

Florida johtaa sarjaa 3–1 ja seuraava ottelu pelataan sen kotona Sunrisessa keskiviikkona.

Ohi kaikista ja kiekko pömpeliin…

Vancouver johtaa ottelusarjaa Edmonton Oilersia vastaan otteluvoitoin 2–1. Maanantaina aamulla  Vancouver voitti Edmontonissa maalein 4–2. Elias Lindholm teki joukkueelle kaksi ylivoimamaalia ja Brock Boeser onnistui myös kahdesti. Oilersille osuivat Leon Draisaitl ylivoimalla ja Evan Bouchard ottelun lopun kavennuksessa.