Barkov taiteili kaksi maalia – Detroitille tappio

30.03.2024 21:33

Florida Panthers sai vieraakseen lauantai-iltapäivän ottelussa Detroit Red Wingsin. Ottelu ratkaistiin lopulta voittomaalikisalla ja Florida voitti sen maalein 3–2 (0–1,0–0,2–1,1–0).

Ottelun avausmaalin teki ensimmäisen erän puolivälissä Detroitin Robby Fabbri ylivoimalla. Se oli pitkään ottelun ainoa osuma. Vasta ottelun kolmannessa erässä Florida-kapteeni Aleksander Barkov sai ottelun tasoihin. Osumassa auttoivat Aaron Ekblad ja Niko Mikkola.

Barkov onnistui käytännössä uudelleen kolmoserän 16. minuutilla taiturimaisella läpipurjehduksellaan. Kiekon auttoi maaliin kuitenkin Wings-pakki Moritz Seiderin vahinkotökkäys. Osuma oli Barkoville kauden 21:s.

Avauserän lopulla loukkaantunut Wings-kapteeni Dylan Larkin palasi pienen huilin jälkeen vielä jäälle ja teki Detroitin 2–2-tasoituksen ylivoimalla kolmoserän loppupuolella. Alex Lyonilla oli töitä riittämiin Detroit-maalillaan. Florida laukoi ottelussa 37 kertaa. Floridan Sergei Bobrovsky torjui 21 kiekkoa.

Rankkareilla ottelun ratkaisi Sam Reinhardt ainoana onnistujana. Barkov ja Anton Lundell eivät saaneet kiekkoa Lyonin ohi.

Florida on jo varmistanut pudotuspelipaikkansa. Detroit taistelee vielä villi kortti -paikasta. Se on nyt kuitenkin neljän ottelun tappioputkessa. Florida katkaisi voitolla kahden tappion putken.