Barkov vireessä ja Floridalle toinen voitto

11.05.2024 07:20

Florida Panthers onnistui ylivoimalla neljästi ja jyräsi siten Boston Bruinsin peräkkäisissä otteluissa. Pudotuspelisarjan kolmannen ottelun Florida voitti Bostonissa maalein 6–2 (1–0,2–03–2). Toisen erän jälkeen bostonilaisyleisö vieläpä buuasi pantterit tauolle.

Kapteeni Aleksander Barkov valittiin ottelun ykköstähdeksi kahdella syötöllään. Hän oli syöttämässä toisessa erässä Carter Verhaeghen 3–0-ylivoimaosumaa yhdessä Matthew Tkachukin kanssa, sekä auttamassa myös kolmannen erän alussa Brandon Montourin 3–0-ylivoimamaalia ja jälleen yhdessä Tkachukin kanssa. Barkov on taiteillut pudotuspeleissä kahdeksan syöttöä.

Eetu Luostarinen oli toinen suomalaisonnistuja. Hän kakkossyötti Evan Rodriguesin illan toisen maalin ylivoimalla ja maali sinetöi voittolukemat 6–2:een. Maalitöissä oli apuna mhyös Oliver Ekman-Larsson ja osuma tuli ottelun viimeisellä peliminuutilla.

Pantterien muista maaleista vastasivat  Vladimir Tarasenko 2–0 ylivoimalla toisessa erässä ja kolmannessa erässä Sam Reinhart 5–2 tyhjään maaliin.

Bostonin maaleista vastasivat Jacub Lauko ja Jake DeBrusk kolmannessa erässä.

Bruins menetti sairastuvalle Brad Marchandin, joka kärsi kovan tällin Sam Bennettin taklauksesta ensimmäisessä erässä.

Sergei Bobrovsky torjui 15 kertaa Panthersille, mutta Bruinsin Jeremy Swaymanilta vaadittiin 27 kiekon pysäytystä.

Ottelusarja on nyt Floridalle voitoin 2–1. Neljäs ottelu on vuorossa maanantaina.

Vancouver Canucks taipui kotonaan lopulta jatkoajalla Edmonton Oilersille 4–3 ottelusarjan toisessa matsissa. Vancouver johti toisen erän jälkeen 3–2, mutta Oilers tuli tasoihin kolmannessa erässä Connor McDavidin osumalla. Ratkaisun iski jatkolla Oilersin Evan Bouchard. McDavidin ja Leon Draisaitl’n tehot ottelussa olivat molemmilla 1+3. Ottelusarja on tilanteessa 1–1 ja jatkuu maanantaina.