Barkovilla kahden syötön ilta

16.10.2022 07:38

Aleksander Barkov sai Buffalossa yli 21 minuuttia peliaikaa. Eniten hyökkääjistä.©AOP

Florida Panthers voitti Buffalo Sabresin lauantaina vieraissa maalein 4-3.  Floridan suomalaiset olivat syöttelyvireessä. Aleksander Barkov oli mukana kahdessa ylivoimamaalissa. Ensin Aaron Ekbladin toisen erän alun 3-2-osumassa yhdessä Sam Reinhardin kanssa ja saman erän lopulla Brandon Montourin 4-2-maalissa yhdessä Matthew Tkachukin kanssa. Eetu Luostarinen ja Anton Lundell auttoivat yhdessä ensimmäisessä erässä joukkueen 1-1-tasoituksessa, jonka teki Colin White.

Kaikki silmät seurasivat tarkasti illan ykköstähden Matthew Tkachukin tekemisiä. Hyökkääjä onnistui jälleen myös maalinteossa. Hän teki tärkeän 2-1-osuman toisen erän lopulla Gustav Forslingin avulla. Megahankinta on tuonut muutosta Floridan peliin.

”Hän on mukana kaikessa. Sellainen hän vain on. Eikä tämä ole mikään show. Hän mukana ihan kaikessa, kovin taklaaja kentällä ja maali per peli tähän mennessä. Sama meno jatkuu, jos hän niin haluaa”, Panthersin valmentaja Paul Maurice analysoi ESPN:llä.

Buffalon Alex Tuch oli isäntäjoukkueen tehokkain 1+1-saldollaan. Tuch teki ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä Henri Jokiharjun ja maalivahti Eric Comrien syötöistä. Comriella oli kiireinen ilta. Hän teki ottelussa 33 torjuntaa. Panthers-maalilla Spencer Knight pysäytti 24 kiekkoa.