TILANNEHUONE

Barkoville ennätys – syötti kolme maalia

28.11.2023 06:55

NHL

Florida Panther voitti Ottawa Senatorsin maanantaina vieraissa maalein 5–0 (1–0,2–0,2–0). Sergei Bobrovsky torjui nollan 20 torjunnalla. Nollapeli on veskarille jo toinen tällä kaudella ja uralla peräti 40:s.

Peli-ilta oli synkempi Senatorsin maalille paluun kahden ottelun loukkaantumishuilin jälkeen tehneelle Joonas Korpisalolle. Hän torjui 33 kertaa, mutta ei pystynyt auttamaan joukkuettaan lentoon.

Ottelun viimeisestä  maalista vastasi Eetu Luostarinen kolmannen erän loppupuolella. Hän yllätti Korpisalon täysin. Maali oli Luostariselle kauden toinen.

Ottelun alkupuolella Aleksander Barkov oli kova syöttelemään. Hän auttoi joukkueensa kolmessa ensimmäisessä maalissa, jotka tuli kaikki ylivoimalla. Sam Reinhart viimeisteli niistä kaksi ja Sam Bennett yhden. Myös Carter Verhaeghe onnistui Floridalle. Barkov on syöttänyt urallaan nyt 402 maalia ja tehnyt seurahistorian eniten ylivoimapisteitä. Niitä on nyt 191. Barkovin tehot tällä kaudella näyttävät 18 ottelussa 6+14.

”Hyvää ylivoimapeliä tänään. Olemme tehneet sen kanssa paljon työtä”, Barkov kertoi lehdistölle ottelun jälkeen.

Ottelua väritti tietysti Tkachukin perheen pojat. Matthew Tkachuk tappeli Jake Sandersonin kanssa. Jotain kinaa oli odotetusti ilmassa lähes koko ottelun ajan muutenkin. Lisäksi velipoika Brady Tkachuk sai kerättyä jäähyminuuttinsa taklaamalla Aaron Ekbladia.

Voitolla Florida katkaisi kahden ottelun tappioputkensa. Joukkue on Atlantic-divisioonassa toisena.