TILANNEHUONE

Barkoville uusi kilpailuhenkinen ketjukaveri

22.03.2022 10:42

Barkoville uusi kilpailuhenkinen ketjukaveri

Philly jäi taakse. Claude Giroux on valmis kevään koitoksiin Panthers-paidassa.@AOP

NHL

Ex-Flyers kapteeni Claude Giroux totuttelee parhaillaan oranssin värin sijaan punaiseen. Panthersin lehdistötilaisuudessa hän naurahti tottumiseen menevän hetken. Samaan hengenvetoon hän vakuutti olevansa jo täysillä pantteri.

NHL-uransa 1000 ensimmäistä matsia Philadelphian paidassa viilettänyt pelaaja oli 34-vuotiaana valmis siirtymään joukkueeseen, jossa voisi voittaa jotain. Florida tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Joukkueen pelityyli tuntui omalta. Sekin auttoi valinnassa, että Floridaa vastaan oli kuulemma aina hyvin ärsyttävää pelata.

Floridan GM Bill Zito kaavailee Girouxta samaan ketjuun joukkueen tähtipelaajan Aleksander Barkovin kanssa.

”Hän on uniikki, koska voi pelata ykkösketjun roolissa niin, että hän auttaa Sashaa onnistumaan. Hän on sellainen, että auttaa Barkovia olemaan Barkov, eikä Barkovin tarvitse auttaa Girouxta”, Zito analysoi seurahaastattelussa.

Giroux on tehoillut tällä kaudella 57 ottelussa pisteet 18+24. Hän on kuulemma aivan innoissaan pelipaikasta Barkovin vierellä. Se tuntuu kuin ensimmäiseltä koulupäivältä. Yhtä jännittävältä. Barkov on viimeistellyt 49 ottelussa teholuvut 26+36.

”Olen kilpailuhenkinen kaveri ja kun peli alkaa aion olla oma itseni”, Giroux vakuuttaa.

Florida Panthers kohtaa seuraavaksi Canadiensin torstaina Montrealissa. Panthers on voittanut viidestä viimeisestä kolme ottelua. Florida on Itäisen konferenssin piikkipaikalla. Kaksi pistettä Carolinaa edellä.