Barkovilta hieno maali – Florida kyykkäsi jatkoilla

27.05.2024 05:29

New York Rangersin ja Floridan idän konferenssifinaalisarjan kolmaskin ottelu venyi jatkoille. Rangers voitti Floridan Sunrisessa sunnuntaina maalein 5–4 (2–2,2–0,0–2,1–0) ja johtaa nyt sarjaa 2–1.

Ottelun avauserässä onnistuivat Floridan Sam Reinhart kahdesti ja Rangersin Alexis Lafreniere ja edellisen ottelun jatkoilla ratkaissut Barclay Goodrow. Toisessa erässä sama Rangers-kaksikko onnistui uudelleen ja nykäisi osumillaan joukkueensa kahden maalin johtoon. Kolmannessa erässä Florida tuli tasoihin Aleksander Barkovin ja Gustav Forslingin maaleilla erän alkupuolella. Ottelun ratkaisi jatkoerän kuudennella minuutilla Rangersille Alex Wennberg.

Barkov syötti ottelun avausosumaa ja hänen tekemäänsä, kauden kuudetta pudotuspeliosumaansa, syöttivät kolmannessa erässä Carter Verhaeghe ja Niko Mikkola. Igor Shestrjokin oli jälleen Rangers-maalilla liekeissä. Hän torjui 33 kertaa. Sergei Bobrovsky torjui 18 kiekkoa.

Kaapo Kakko oli mukana Rangersin kokoonpanossa kolmosvitjassa ja pelasi 14 minuuttia. Hän oli jäällä ratkaisumaalin tullessa. Floridan Anton Lundell hyökkäsi 18 ja Eetu Luostarinen 15 minuuttia.

”Ensimmäisessä erässä päästimme pari helppoa maalia. Olimme kahdessa ensimmäisessä erässä vähän hermostuneita. Mahdollisuuksia oli, mutta he blokkasivat ne. Jatkossa pitää taas pelata enemmän samaan tapaan kuin nyt teimme kolmannessa erässä”, Niko Mikkola pohti Ballyn haastattelussa.