TILANNEHUONE

Barkovin Atlantic voittoon tähdistöottelussa

05.02.2023 09:23

Barkovin Atlantic voittoon tähdistöottelussa

Aleksander Barkovin Atlantic voitti Tähdistöottelun.©AOP

NHL

Jääkiekon NHL:n All Star -viikonloppu huipentui taitokisojen jälkeen lauantain tähdistöturnaukseen, jossa divisioonat olivat vastakkain ensin välierissä. Otteluformaattina oli kolmella kolmea vastaan ja peliaikaa oli kymmenen minuuttia. Otteluissa Central voitti Pacificin 6-4 ja Atlantic voitti Metropolitanin 10-6. Finaaliin etenivät Central ja Atlantic.

Finaalissa Aleksander Barkovin edustama Atlantic voitti lopulta Mikko Rantasen ja Juuse Saroksen Centralin maalein 7-5 (3-0, 4-5).

Barkov syötti joukkueensa seitsemännen maalin, jonka viimeisteli Rasmus Dahlin. Rantanen puolestaan iski joukkueensa 1-4-kavennuksen Nathan MacKinnonin ja Cale Makarin syötöistä. Saros torjui ottelussa  11/14 kertaa.

All Starsin arvokkain pelaaja oli Atlantin Matthew Tkachuk. Barkovin seurakaveri iski turnauksen kahdessa ottelussaan tehot 4+3. Tkachuk pelasi yhdessä veljensä Bradyn kanssa, joka oli myös mukana tapahtumassa. Barkov pelasi veljesten kanssa samassa ketjussa. Finaalissa Tkachukit viimeistelivät yhdessä Atlantin 1-0-johtomaalin.

Palkintona voitosta Atlanticin pelaajat saivat miljoona dollaria jaettavaksi keskenään.