Barkovin maaliton putki katki – Coloradolle iso menetys

11.02.2024 06:16

Panthers vahti Sergei Bobrovsky oli ohittamaton Coloradon tähdille pantterien kotiottelussa Colorado Avalanchea vastaan. Veskari teki 35 torjuntaa ja Panthers voitti ottelun puhtaasti 4–0 (2–0,1–0,1–0). Nollapeli oli Bobrovskyn kauden kolmas ja uralla jo peräti 41:s.

Myös Panthers-kapteeni Aleksander Barkov oli vireessä. Hän oli mukana kolmessa Floridan neljästä maalista. Ensimmäisessä erässä Barkov oli syöttämässä niin Carter Verhaeghen kuin Sam Reinhartin ylivoimaosumia. Yv-maali oli vieläpä Reinhartin kauden 22:s ja hän johtaa NHL:n tilastoa ylivoimaosumissa.

Kolmannen erän puolivälin tuntumassa Barkov katkaisi oman 18 ottelua kestäneen maalittoman jaksonsa tekemällä vihdoin maalin. Hyökkääjän tehot ovat nyt 12+39.

”Tuntuu aika hyvälle. Edellisestä vierähti heti, mutta kaikki kaikki tiivistyy aina kovaan työhön ja siihen, että yrittää vain laukoa. Meillä on kuitenkin mahtava joukkue, eikä sillä ole väliä kuka maalit tekee”, Barkov huomautti lehdistölle ottelun jälkeen.

Panthersille onnistui lisäksi toisessa erässä myös Eetu Luostarinen. Hän iski kiekon näyttävästi vastustajan maaliin Dmitri Kulikovin ja Evan Rodriguesin syötöistä. Osuma on Luostarisen kauden kymmenes.

Florida on seitsemästä viimeisestä ottelustaan hävinnyt vain yhden. Voitto on Floridan päävalmentaja Paul Mauricen 850:s NHL:ssä.

Colorado koki sen sijaan  kovia. Neljännen peräkkäisen tappion lisäksi tähtihyökkääjä Nathan MacKinnon löi leukansa kovaa jään pintaan kaatuessaan maalin takana päätöserässä ja hän joutui jättämään pelin kesken. Kokonaan maaleitta Colorado jäi viimeksi syksyn puolella. Silloin 5. marraskuuta Vegasia vastaan pelattu ottelu päättyi karmivasti 0–7.