Belgia väisti Kanadan hurjat tyrmäysiskut

23.11.2022 23:01

Thibault Courtois torjui helposti Alphonso Daviesin rankkarin, @ AOP

Jalkapallon MM2022

Kanada säikäytti tosissaan Belgiaa maiden MM-kisojen avausottelussa torstaina. Belgia oli etenkin ensimmäisellä puoliajalla pahasti köysissä, mutta välttyi tyrmäykseltä ja pystyi puristamaan ottelusta vastoin ottelutapahtumia täydet pisteet 1-0 (1-0)-voitolla.

Kanadan avaus oli sähköinen. Se otti pelin ohjat itselleen ja vyörytti hyökkäyksiä hyökkäyksien perään ensimmäisellä puoliajalla. Ottelu näytti saavan dramaattisen suunnan 10 minuutin pelin jälkeen, kun Kanadalle tuomittiin rangaistuspotku VAR-tarkistuksen jälkeen. Pallo oli osunut Yannick Carrascon käteen, mikä oli jäänyt huomaamatta ottelun tuomarilta. Alponhso Davies ampui kuitenkin heikon rankkarin, jonka Thibault Courtois torjui helposti.

Kesken Kanadan raivoisan ensimmäisen jakson painostuksen Toby Alderweireld heitti omalta puoliskoltaan pitkän avauksen Kanadan toppareiden väliin. Michy Batshuayi ehti palloon ensimmäisenä ja upotti sen upeasti maalin yläkulmaan.

Ottelun tilastot kuvaa hyvin pelin erikoista luonnetta. Kanada voitti laukaukset 22-9 ja sillä oli kolme huippupaikaksi luokiteltua tilannetta, kun Belgialla niitä oli vain yksi. Kanadan maaliodote oli peräti 2,61, kun Belgialla se oli 0.76 maalia. Pallonhallinnan Belgia vei nimiinsä 54-46.

Keskiviikkoinen ottelu oli Kanadan neljäs MM-areenalla. Se pelasi edelliset kolme ottelua vuoden 1986 MM-kisoissa Meksikossa, jossa se hävisi kaikki kolme otteluaan yhteismaalein 0-5.