TILANNEHUONE

Blackhawks voittoon ilman nuorta tähteään

08.01.2024 07:00

NHL

Chicago Blackhawks otti 4–3 (1–1,2–1,1–1) voittoon Calgary Flamesista ilman tähtilupaustaan Connor Bedardia. Pelaajalta murtui leuka perjantaina New Jersey -ottelussa. Hän on sivussa toistaiseksi ja tulee ilmeisesti missaamaan myös helmikuun alun All Stars -ottelun, johon hänet jo valittiin. Chicago hankki tilalle Rem Pitlickin Pittsburghista ja Zach Sanfordin Arizonan waiversilta. Joukkueelta on viime peliessä loukkaantuneet myös Taylor Raddysh, Tyler Johnson, Anthony Beauvillier ja Nick Foligno.

Hawks-luotsi Luke Richardson uskoo, että Bedard pääsee jäälle luistelemaan jopa aika pian, mutta pelit saavat odottaa jonkun aikaa.

”Hän voi päästä nopeasti jäälle, mutta harjoitukset saavat odottaa. Se on hyvä hänelle, koska jotenkin kaikki se levoton energia, joka kerääntyy, on saatava ulos”, Richardson sanoi lehdistölle.

Arizonan hankinta, Sanford, oli mukana sunnuntain ottelussa ja syötti Colin Blackwellin tekemän 4–2-ylivoimamaalin päätöserässä. Nikita Zaitsevin 3–2-osumassa oli onneakin.

Detroit Red Wings voitti Anaheim Ducksin vieraissa maalein 3–2. Voittomaalin teki Michael Rasmussen päätöserän toiseksi viimeisellä peliminuutilla ihme tilanteessa. Ville Husso on Detroitin maalilta yhä sivussa. Ottelussa Alex Lyon torjuu 29 kertaa. Detroitilla oli hyvin menestyksekäs Kalifornian turnee. Se voitti kaikki kolme kohtaamistaan, kun Sharks, Kings ja Ducks kaikki kaatuivat. Vuosi on alkanut voittoisasti.

Arizonan suomalaishyökkääjä Matias Maccelli vetäisi plusmiinus-tilastoonsa -3 pakkaselle ottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan. Jets voitti Arizonassa peräti maalein 6–2 (1–0,2–1,3–1). Kolmannessa erässä Jets viimeisteli kolme maalia ja Mark Scheifele teki niistä kaksi.

Kaikessa Jets ei onnistunut…