TILANNEHUONE

Blackhawksin maalivahdin juhlat siirtyvät

13.12.2021 19:06

Blackhawksin maalivahdin juhlat siirtyvät

Marc-Andre Fleuryn 500:n voiton juhlintaa siirretään keskiviikolle. @AOP

NHL

Chicago Blackhawksin piti juhlistaa maanantain ottelun alussa Marc-Andre Fleuryn 500:n NHL-otteluvoiton rajapyykkiä, mutta juhlintaa täytyy siirtää illan vierasjoukkueen, Calgary Flamesin, korona-tartuntojen vuoksi. Koko ottelu on maanantailta peruttu. Fleuryn juhlallisuudet on päätetty siirtää keskiviikon Washington Capitals -ottelun alkuun.

Fleury saavutti maagisen 500:n voiton rajan 10. joulukuuta ottelussa Montrealia vastaan. Parempaa paikkaa hän ei olisi merkkipaalun saavuttamiselle saada, sillä Fleury on kotoisin Montrealista. Huikealla voittomäärällään Fleury nousee Martin Brodeurin, 691 voittoa, ja Patrick Royn, 551 voittoa, kanssa samalle sataluvulle. Itseasiassa Fleury, 37, voi vielä jopa saavuttaa Royn.

Calgaryn joukkueesta kuusi pelaajaa, hyökkääjät Elias Lindholm, Andrew Mangiapane, Brad Richardson, Adam Ruzicka, sekä puolustajista Chris Tanev ja Nikita Zadorov ovat antaneet positiivisen korona-tuloksen. Seura ilmoittaa, että tartuntoja voi tulla vielä seuraavien päivien aikana lisää. Otteluita siirretään, jotta korona ei leviäisi tästä enempää.

Calgary on kolmas NHL-joukkue joka joutuu siirtämään otteluitaan koronan vuoksi tällä kaudella. Aiemmin niin ovat tehneet Ottawa Senators ja NY Islanders.

Calgaryltä siirretään ainakin maanantain Blackhawks-ottelun lisäksi tiistain ottelu Nashville Predatorsia vastaan ja torstain suosikkiottelu Toronto Maple Leafsia vastaan.