Blues kiri näyttävästi – Colorado ei pystynyt katkaisemaan

26.05.2022 07:06

Coloradon Nathan MacKinnonin kolme maalia eivät riittäneet voittoon.@AOP

Colorado Avalanchella oli mahdollisuus katkaista ottelusarja St. Louis Bluesia vastaan viidennessä ottelussa kotiareenallaan Denverissä keskiviikkona. Toisin kuitenkin kävi. Sinnikäs Blues venytti ottelun ensin jatkoajalle ja iski sitten voittomaalin. Ottelu päättyi Bluesille lukemin 5-4.

Colorado johti ottelua toisen erän alussa jo 3-0 Nathan MacKinnonin kahdella ja Gabriel Landeskogin yhdellä osumalla. Toisen erän loppupuolella Blues ilmoitti sinnikkyydestään, kun Vladimir Tarasenko kavensi 1-3:een. Kolmannessa erässä maaliverkot lauloivat urakalla. Ensin Bluesin Robert Thomas kavensi 2-3:een ja sitten Justin Faulk tasoitti 3-3:een. Muutama minuutti ennen erän loppua MacKinnon viimeisteli kypärätemppunsa siirtäessään tilanteen 4-3:een. Bluesin Thomas onnistui vielä uudelleen viimeisen peliminuutin juostessa. Hän tasoitti ottelun 4-4:ään. Maali tarkastettiin videolta. Jatkoaikaa ehdittiin pelata 3.38 kun Tyler Bozak ratkaisi ottelun Bluesille. Osuma oli Bozakin toinen pudotupeleissä. Ville Husso torjui Bluesin maalilla 30 kertaa. Blues-puolustaja Niko Mikkolan tilastoon merkittiin kahden minuutin jäähy, jonka hän sai huidottuaan mailalla Nazem Kadria kasvoihin. Coloradon Darcy Kuemperin torjunnat jäivät 25 kertaan. Artturi Lehkonen ja Mikko Rantanen keräsivät kumpikin syöttöpisteen.

Ottelusarja on uudelleen katkolla Coloradolle perjantaina, sillä se johtaa sitä 3-2. Seuraava ottelu pelataan jälleen St.Louisissa.