Bluesilla vahva alku – Oilers pärjäsi ilman tähteään

11.04.2024 08:22

St. Louis Blues kuritti kotijäällään Chicago Blackhawksia numeroin 5–2. Blues otti otteluun väkevän alun. Jordan Kyroun kaksi laukausta, sekä Torey Krugin ja Zack Bolducin laukaukset upposivat kaikki ottelun seitsemän ensimmäisen peliminuutin aikana ja Blues johti ensimmäisen erän jälkeen 4–0. Petr Mrazek vaihdettiin Blackhawks maalilla Arvid Söderblomiin kolmen maalin jälkeen. Toisessa erässä Hawksin Philipp Kurashev kavensi 1–4:ään. Päästöserässä osuivat vielä Bluesin Robert Thomas ja Chicagon Landon Slaggert, 21, jolle osuma oli kauden ensimmäinen NHL:ssä. Otteluita on pelattuna 12. Bluesin Kasperi Kapanen pelasi reilut 15 minuuttia ilman tehomerkintöjä.

Vegas Golden Knights oli pulassa Edmonton Oilersin kanssa. Oilers höykytti vierastaan maalein 5–1 ja vieläpä ilman huippuhyökkääjäänsä Connor McDavidia, joka on loukkaantunut. Oilers jahtaa yhä Vancouveria Pacific-divisioonan kärjessä.

Vancouver Canucks puolestaan hävisi kotonaan Arizona Coyotesille jatkoajalla 3–4. Ottelun ratkaisi jatkoerässä Logan Cooley alivoimalla. Ottelun hahmo oli kuitenkin nuori Dylan Guenther, joka teki maalin ja syötti kolme – myös jatkoaikaosuman.

Coyotesin tulevaisuus Arizonassa on kysymysmerkki, sillä seura haluttaisiin siirtää Utahiin. Se on kuitenkin jo mainostanut myös uutta hallisuunnitelmaansa Arizonassa.