Bluesin maalivahti loisti – Colorado vei silti voiton

18.05.2022 07:42

Jordan Binnington ei hyytynyt St. Louisin maalilla.@AOP

St. Louis Bluesin maalivahti Jordan Binnington piti joukkueensa mukana ensimmäisessä ottelussa Colorado Avalanchea vastaan NHL:n toisen pudotuspelikierroksen avausottelussa. Binnington torjui näyttävästi, myös Artturi Lehkosen satavarman maalipaikan kolmannen erän puolivälissä. Hän teki varsinaisella peliajalla 41 torjuntaa. Vaikka Avalanche oli niskanpäällä jatkuvasti, venyi ottelu lopulta jatkoajalle tilanteesta 2-2. Ottelun 3-2-ratkaisumaalin teki Coloradolle puolustaja Josh Manson, jolle pudotuspeliosuma oli uran ensimmäinen. Hänet valittiin tietysti myös ottelun tähdistöön. Binnington päätyi lopulta torjumaan ottelussa hulppeat 51 kertaa.

Varsinaisella peliajalla ottelun maaleista vastasivat Bluesilta Ryan O’Reilly ensimmäisessä erässä ja Jordan Kyrou ylivoimalla kolmannessa erässä, joka tasoitti ottelun 2-2:een. Coloradon osujat olivat Valeri Nichushkin toisessa erässä Mikko Rantasen syötöstä ja Samuel Girard toisessa erässä.

Ottelupari Coloradolle 1-0.

MUUTA: Florida Panthers aloitti toisen pudotuspelikierroksensa tappiolla Tampalle maalein 1-4 kotihallissaan. Panthersin ainoan osuman teki Anthony Duclair Brandon Montourin ja Jonathan Huberdeaun syötöistä. Tampan maaleista kolme tuli ylivoimalla. Joukkueen maalivahti Andrei Vasilevskiy valittiin ykköstähdeksi ja hän teki 33 torjuntaa. Ottelupari Tampalle 1-0.